fbpx

Pretparken & Activiteiten

orlando

Magic Kingdom

Disney’s Magic Kingdom, gelegen in het bruisende hart van het betoverende Walt Disney World Resort in het zonnige Florida, het Kasteelpark van Walt Disney World is niet alleen een pretpark, maar een epische reis naar verschillende themagebieden die je nooit zult vergeten.

Wanneer je Magic Kingdom binnenstapt kom je meteen uit op Main Street U.S.A. Deze straat is gebaseerd op het stadje Marceline, de stad waar Walt Disney is opgegroeid. Dit straatje is ingericht alsof je je in de 20e eeuw begeeft. Hier vind je onder andere verschillende winkels zoals Emporium of eetgelegenheden zoals Casey’s Corner voor een Foot long hotdog, of de Main Street Bakery voor een kop koffie van Starbucks. En natuurlijk aan het einde van Main Street, het kasteel van Assepoester. 

Achter het kasteel van Assepoester bevindt zich Fantasyland, hier vindt je veel attracties terug van de bekende sprookjesfiguren, een attractie gebaseerd op de Kleine Zeemeermin, een achtbaan met de Zeven Dwergen van Sneeuwwitje of draai rond in de theekopjes van Alice in Wonderland.    

In het mysterieuze Adventureland vind je een aantal tropische attracties zoals de Jungle Cruise, of varen door het verhaal van Pirates of the Carribean. Hier vind je ook de Enchanted Tiki Room, de Magic Carpets van Aladdin. Bij Aloha Isle en Sunshine Tree Terrace kan je ook heerlijk een verfrissend ijsje halen. onder andere de bekende Pineapple Dole Whip Float. 

Voor de echte avonturiers is de nieuwste sensatie in Magic Kingdom gelegen in het futuristische Tomorrowland. de Tron Lightcycle Run – een meeslepende achtbaan waar je op een futuristische motor stapt, net als in de gelijknamige film. Voel de adrenaline door je aderen stromen terwijl je door de futuristische wereld van Tron racet. Verder vind je in Tomorrowland een klassieke achtbaan als Space Mountain en unieke attracties als de People Mover, Carousel of Progress of rijden in auto’s over de Tomorrowland Speedway. 

Aan de andere kant van het park bevindt zich Liberty Square, gebaseerd op de beginselen en basiselementen van de Verenigde Staten. Hier vind je de Hall of Presidents, een homage naar huidige en voorgaande presidenten van Amerika door middel van een show. Naast deze show vind je hier ook de Haunted Mansion, een spookachtige topattractie.  

Grenzend aan Liberty Square loop je het gebied van Frontierland binnen, een stadje uit het Wilde Westen. Stap in een oude mijn trein in Big Thunder Mountain, of in een boomstam door Tiana’s Bayou Adventure (open vanaf zomer 2024) of ga op avontuur op Tom Sawyer Island. 

Terwijl de avond valt, bereikt de betovering van Magic Kingdom een hoogtepunt tijdens de adembenemende vuurwerkshow Happily Ever After. Sta versteld terwijl het kasteel oplicht in een schitterende symfonie van licht, muziek en magische effecten die je ziel zullen raken en een einde maken aan je dag vol avontuur met een onvergetelijke herinnering.

Magic Kingdom

Disney’s Magic Kingdom, gelegen in het bruisende hart van het betoverende Walt Disney World Resort in het zonnige Florida, het Kasteelpark van Walt Disney World is niet alleen een pretpark, maar een epische reis naar verschillende themagebieden die je nooit

Lees verder »

Disney’s Hollywood Studios

Begeef je in de wereld van de film, in Disney’s Hollywood Studios vind je verschillende themagebieden van de Disney Franchises. kom binnen bij Hollywood Boulevard,  de hoofdstraat van het park met aan het einde het Chinese Theater die huis biedt

Lees verder »

Busch Gardens Tampa

Welkom bij Busch Gardens, een pretpark dat elke bezoeker meeneemt op een onvergetelijke reis door negen adembenemende themagebieden vol avontuur en opwinding.  Busch gardens is verdeeld in 9 themagebieden, wanneer je het park binnenkomt beland je direct  in Morocco, een

Lees verder »