fbpx

Een paar van mijn favoriete attracties in Magic Kingdom zijn: People Mover, Carousel of Progress, Jungle Cruise, Space Mountain, Big Thunder Mountain en Haunted Mansion.

“There’s a great, big, beautiful tomorrow 
Shining at the end of everyday 
There’s a great, big, beautiful tomorrow 
And tomorrow’s just a dream away.”

Als ik een theme song mocht kiezen voor onze reis was het toch echt wel “There’s a Great Big Beautiful Tomorrow” uit één van mijn favoriete attracties: Carousel of Progress. Er ging geen dag voorbij dat we dat nummer niet aan het zingen waren met z’n allen. En als we dat nummer niet aan het zingen waren was het wel “Nothing Can Stop Us Now” uit Mickey en Minnie’s Runaway Railway. 

Vorig jaar in februari ging ik voor de eerste keer mee met TravelOrlando en ik vond het zo leuk dat ik weer opnieuw een reis had geboekt voor dezelfde periode. Collega’s en vrienden vroegen me of het wel leuk was om nog een keer naar Orlando te gaan en of dat niet ging vervelen. Dat zou je misschien denken, maar als je eenmaal een keer mee bent geweest moet je gewoon nog een keer mee. 

Dus zo stond ik een jaar later weer opnieuw op Schiphol. Deze keer met een nieuwe groep mensen. Sommige vinden dat heel spannend, maar ik vind dat nou juist leuk aan een groepsreis. Je leert mensen kennen die ook van Disney en pretparken houden en dat schept gelijk al een band.

Het scheelt ook dat je elkaar al een beetje kan leren kennen via de groepsapp op Telegram. We hadden op Telegram twee verschillende groepen, eentje waar we allemaal berichten in konden sturen en eentje waar Marc en Edwin alleen berichten in konden sturen. In die groepsapp werden polletjes verstuurd over bijvoorbeeld keuzes voor pick-up tijden, maar ook of je bijvoorbeeld ergens mee wilt gaan ontbijten. Zo bleef het allemaal erg overzichtelijk en wist je wat je kon verwachten en dat was erg fijn. 

We begonnen onze reis natuurlijk met Magic Kingdom. Een paar van mijn favoriete attracties in Magic Kingdom zijn: People Mover, Carousel of Progress, Jungle Cruise, Space Mountain, Big Thunder Mountain en Haunted Mansion. Splash Mountain vind ik ook een hele leuke attractie, maar die was deze keer dicht omdat ze hem gaan omtoveren naar Tiana’s Bayou Adventure.

De tweede dag gingen we naar Hollywood Studios. Één van mijn favoriete attracties staat daar en dat is Rise of the Resistance. Zelfs als je geen Star Wars fan bent is het nog steeds een geweldige attractie. Hollywood Studios heeft ook een aantal shows zoals Beauty and the Beast, Frozen Sing-Along en Indiana Jones. Van die drie is Indiana Jones mijn favoriet. In de avond heb je ook nog de show Fantasmic! Echt een geweldige show die je echt een keer gezien moet hebben. 

We zijn natuurlijk ook naar Epcot gegaan. De vorige keer dat ik er was waren ze nog bezig met Guardians of the Galaxy en nu een jaar later kon ik er eindelijk in! Wat is het toch een geweldige attractie. Ik ben zo blij dat ik hem eindelijk heb kunnen doen. Naast Guardians hebben we ook alle andere attracties gedaan en hebben we de World Showcase rondgelopen. In de avond heb je nog de geweldige show Harmonious en dat is een heerlijke afsluiting van de dag.

Animal Kingdom was natuurlijk ook nog aan de beurt. Dit park heeft niet zo heel veel attracties en als je alleen daarvoor komt ben je er binnen een dag wel uitgekeken. Het park heeft naast attracties ook veel dieren, leuke shows zoals Nemo en Festival of the Lion King. Als je echt op plekken wilt komen waar je normaal niet zo snel komt raadt ik je aan om de Wildernis Explorer Trail te doen. Dat is eigenlijk een soort speurtocht die je door het hele park doet. Je verzamelt badges (stickers) die je in je handbook plakt en op het einde mag je jezelf een echte Wildernis Explorer noemen. Het is een super leuke manier om het park te verkennen en meer te leren over de natuur. 

Na alle Disney parken is het natuurlijk ook nog tijd voor Universal Studios en Islands of Adventure. Ik ben een groot Harry Potter fan dus ik kan mij daar altijd heel goed vermaken. Als je mij zou vragen hoeveel dagen je moet rekenen voor Universal zou ik minimaal 2 zeggen en als je echt meer de tijd wil nemen 3. Het verassende was dat op onze eerste dag het zo rustig was dat we bijna alle attracties van beide parken hebben kunnen doen. Vooral tegen het einde van de dag konden we overal zo doorlopen. Omdat we bijna alles de eerste dag al hadden gedaan konden we de 2de dag rustig aan doen en alles rustig verkennen.

Naast alle parken hebben we ook nog andere leuke dingen gedaan. We hebben gezwommen bij Blizzard Beach en shoppen bij Disney Springs kon natuurlijk ook niet ontbreken. Naast deze leuke uitstapjes kwam er in onze poll app een optie om een helikoptervlucht te gaan doen. Dat leek mij echt heel gaaf dus ik stemde meteen voor die optie. 

Na een heerlijk ontbijt bij iHop gingen we onderweg naar onze helikoptervlucht. Het was er niet heel druk dus we waren zo aan de beurt. Even een snelle foto bij de helikopter en we waren onderweg. Je kunt veel verschillende dingen zien vanuit de lucht zoals Disney Springs, Epcot, Hollywood Studios, SeaWorld en zoveel meer. Echt geweldig om een keer gedaan te hebben. 

Het was echt een fantastische reis en ik heb weer geweldige mensen ontmoet waar ik zeker van weet dat ik die ook vast nog wel blijf spreken. 

Of ik nog een 3de keer zou mee gaan? Zeker, want het gaat echt nooit vervelen! 

Marc en Edwin: bedankt en tot de volgende reis! En voor iedereen die nog twijfelt: DOEN!

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »

Orlando of Anaheim? Allebei!

In mei 2023 ben ik met Travel the Magic voor het eerst naar Orlando geweest. Het was een onwijs leuke reis, dus na terugkomst in Nederland kriebelde het snel weer om nog een keertje mee te gaan. Toen de 10-daagse

Lees verder »