fbpx

Johan: “Het is een zeer memorabele reis geweest.”

18 januari 2024: De dag dat ik een optie heb genomen op een reis naar Tokyo en Osaka in maart 2025. Ik wist nog niet dat ik enige dagen later, omdat er nog een laatste plekje vrij was, besloot om mee te gaan met de inaugurele reis naar Anaheim, naar “the happiest place on earth”. Een mooie reis om nog even wat extra energie op te doen voor het nagestreefde doel om eind dit jaar mijn proefschrift af te ronden. Die extra energie heb ik opgedaan!

Ik kon naast het bezoeken van de Disneyland parken bovendien nog kiezen tussen een aantal opties: sightseeing Los Angeles, Knott’s Berry Farm, Six Flags Magic Mountain en Universal Studios Hollywood.

Kort na het boeken, op 10 februari 2024 vertrokken we met het vliegtuig van Schiphol en na een overstap in New York naar Los Angeles. We verblijven de gehele reis in een motel in Anaheim op korte afstand van Disneyland Park en Disneyland California Adventure Park (DCA), dat gescheiden wordt door een groot plein en waar bovendien ook Downtown Disney is te vinden.

Vanwege het late boeken van mijn eigen reis, zou ik niet samen in een rij met mijn groepsgenoten kunnen vliegen. Het bood mij, mede door een samenloop van omstandigheden, dat wil zeggen het inleveren van vliegmijlen en een bijbetaling, de mogelijkheid om voor het eerst in mijn leven businessclass te vliegen. Dat was ook een hele ervaring.

Na de landing in Los Angeles zijn we door Marc en Amber van Travel the magic opgehaald van het vliegveld. Daarna even naar ons motel om de spullen naar de kamer te brengen en ons even op te frissen. Na een lange vlucht hebben we gezamenlijk besloten om de eerste avond af te sluiten met een hamburger bij In-n-out-burger. De eerste ochtend meteen begonnen met een bakje koffie, sinaasappelsap en appelsap en een muffin als ontbijt (dat was inbegrepen). Het zonnetje scheen en de vakantie kon niet beter beginnen. Gezellig ook alvast even echt kennisgemaakt met de groepsgenoten en vervolgens togen we naar Disneyland Park. Als een kind zo blij kan ik wel vertellen. Het heeft iets magisch, het park waar Walt Disney zelf nog rondgelopen heeft. En de groep? Ik kon me geen betere groep voorstellen. Ik heb genoten van alles en iedereen. Voor iedereen behalve Marc en Amber was dit de eerste keer dat ze de westkust van Amerika bezochten. Zelf ben ik al een keer of zes naar het Walt Disney World Resort in Orlando geweest en daar ken ik het en voel ik me thuis, maar de verschillende attracties, het parkbeeld, zoals het kleine kasteel van Doornroosje en de Matterhorn maakt dat het toch werkelijk een compleet andere ervaring is.

De eerste dag maken we gebruik van Disney Genie+. Je krijgt dan een snellere toegang tot de attractie die je boekt en het geeft je de mogelijkheid in de tussentijd iets anders te bekijken, foto’s te laten maken en wat meer op je gemak te eten en drinken. De tweede dag gingen we naar DCA en ook daar maakten we gebruik van Disney Genie+. Radiator Springs Racers (Cars) is werkelijk een supermooi gemaakte attractie die je niet kunt beleven in Disney World. We hebben in die dagen al veel van Disneyland gezien en de shows, het weer en de mensen uit de groep. Genieten! Voor mij was het de eerste keer dat ik met een groepsreis mee ging en vond het fijn dat de eindverantwoordelijkheid een keer niet bij mij lag. Energie opdoen voor het verder schrijven aan mijn proefschrift en mijn andere rol als directeur vaktechniek.

Ikzelf heb de keuze gemaakt om met een groot deel van de groep naar Knott’s Berry Farm te gaan, wat heel dicht bij ons motel lag. We hebben daar hele lekkere kip gegeten en Boysenberry lemonade gedronken. Fantastisch drankje dat hier niet te koop is. We sloten die dag af aan de Santa Monica Pier (eindpunt Route 66) met de hele groep en een diner daar.

De dag daarna zijn we met de gehele groep naar Universal Studios Hollywood gegaan en Marc en Amber hebben geregeld dat we een ticket kregen met een uur eerder toegang tot Super Nintendo World. Supermooi gemaakt en ik heb echt genoten van de Mariokart attractie en bovendien lekker gegeten, ondergedompeld in de Nintendo-wereld in Toadstool Cafe. The Backlot Tour, waarbij we echte film- en
seriesets hebben gezien, maakte ook indruk en vanaf bepaalde uitkijkpunten in het park kun je alle bekende filmstudio’s die je kent van de films bij elkaar zien liggen. Combineer dat opnieuw met heerlijk weer en een mooie groep mensen en je hebt wat mij betreft een wereldvakantie.

Ik heb ervoor gekozen om 5 dagen naar de Disneyparken te gaan, anderen kozen voor het bezoek van een ander park en sommigen maakten dezelfde keuze als ikzelf. De flexibiliteit die je hebt om samen met de groep op stap te gaan of je eigen moment te pakken, maken het een hele fijne reis en kan het iedereen aanbevelen. Tijdens de reis vierde ik mijn verjaardag. Heel bijzondere ervaring om je verjaardag in Disneyland te vieren en een momentje voor mezelf bij het beeld van Walt Disney en Mickey voor het kasteel. Wat vond ik het mooi en gezellig dat we bij IHOP tegenover Disneyland hebben ontbeten en daarna samen het park bezochten. Een perfecte verjaardag samen met de leuke kaart van mijn groepsgenoten (inclusief Marc & Amber).

Hoewel ik van tevoren nog niet wist wat ik moest verwachten van een groepsreis, is dit voor mij een zeer memorabele reis geweest die mede zo fantastisch is geworden door de groep en waardoor ik er zeker van ben dat de reis naar Japan (en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook China) en de Disney en Universal parken daar, ook geweldig gaat zijn. Het vooruitzicht dat enkele van mijn groepsgenoten dan ook gaan, vind ik bijzonder en ook een heel fijn vooruitzicht.

Marc & Amber, tot de volgende keer en nogmaals super bedankt voor de goede zorgen.

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »