fbpx

Orlando of Anaheim? Allebei!

In mei 2023 ben ik met Travel the Magic voor het eerst naar Orlando geweest. Het was een onwijs leuke reis, dus na terugkomst in Nederland kriebelde het snel weer om nog een keertje mee te gaan. Toen de 10-daagse reis naar Anaheim werd aangeboden, dacht ik yes, ik ga mee! De 15-daagse had me overigens ook heel leuk geleken, maar deze reis kwam net wat beter uit. Die roadtrip doe ik hopelijk nog wel een andere keer.

Goed, voordat ik het wist was het 10 februari 2024 en stond ik ‘s ochtends vroeg op Schiphol met mijn reisgenootjes. We waren allemaal al wel eens in Orlando geweest, maar Anaheim was nieuw voor ons. Dit was natuurlijk ook de allereerste Anaheim-reis van Travel The Magic, dus dat was extra leuk! We reisden vanaf Schiphol samen met een groep die naar Orlando vertrok, maar in Newark scheidden onze wegen en vloog ons groepje door naar Los Angeles. Daar stonden Marc & Amber op ons te wachten en kon ons avontuur écht beginnen. Eerste stop: In-N-Out, waar ze misschien wel de allerbeste burgers serveren. Welkom in Californië!

Anders dan in Orlando, verbleven we in Anaheim niet in een villa, maar in een motel. Ook helemaal prima! En lekker Amerikaans. We konden daar lekker ontbijten, of natuurlijk bij IHOP of Denny’s in de buurt. Ook werden er af en toe boodschappen gehaald bij de Target of Walmart, zodat we genoeg drinken en snacks hadden om mee te nemen naar de parken.

En over de parken gesproken… De dag na aankomst was het natuurlijk tijd voor Disney! Het eerste wat opvalt is dat het een stuk kleinschaliger is dan in Orlando. Beide parken (Disneyland & Disney California Adventure) liggen recht tegenover elkaar, aan hetzelfde plein. Ook vind je daar Downtown Disney, waar je lekker kunt winkelen en eten. Aanrader: een ijsje van Salt & Straw! Alles is lekker op loopafstand, wat het parkhoppen extra makkelijk maakt. Disneyland zelf voelt ook een stuk knusser dan Magic Kingdom, maar zeker niet minder magisch. Het viel me op dat er meer karakters vrij rondlopen in het park en er meer spontane interacties met bezoekers zijn. Leuk voorbeeld: Alice en de Mad Hatter die een rondje mee deden in de theekopjes. Qua attracties komen Disneyland en Magic Kingdom voor een groot deel wel overeen, alhoewel wij unaniem o.a. Pirates, It’s a small world, Big Thunder Mountain en Space Mountain in Anaheim echt een stuk beter vonden dan in Orlando. Verder zijn er ook een aantal attracties die je in Orlando niet zult vinden, zoals Indiana Jones Adventure (voor mij één van de hoogtepunten!), Alice in Wonderland, Mr. Toad’s Wild Ride en Matterhorn Bobsleds.

Dan het andere park, Disney California Adventure. Sommige delen zijn wat vergelijkbaar met Disney’s Hollywood Studios, maar de fijnste plekken vond ik zelf Cars Land (Radiator Springs Racers is misschien wel één van Disney’s allerbeste attracties), San Fransokyo voor het eten en de sfeervolle Pixar Pier. Ik moest eventjes m’n angst overwinnen voor de Incredicoaster, maar ik kon deze natuurlijk niet overslaan. Uiteindelijk was die angst ook nergens voor nodig, want hij was echt awesome! Het Pixar Pal-A-Round reuzenrad is ook zeker een aanrader, hierbij kun je kiezen tussen swinging en non-swinging bakjes. Bij non-swinging kun je genieten van het uitzicht én de reacties uit de andere bakjes. 😉 Ook vind je in DCA de Avengers Campus, met als hoogtepunt Guardians of the Galaxy – Mission: Breakout, een net wat andere versie van de bekende Tower of Terror. Verder heeft DCA af en toe festivals (een beetje zoals in EPCOT) en waren wij gelukkig nog net op tijd voor het Lunar New Year Festival, met o.a. een speciale parade en verschillende kraampjes.

Naast Disney hebben we natuurlijk ook nog andere dingen gedaan. We zijn met z’n allen naar Universal Studios Hollywood geweest, met voor mij als hoogtepunt toch wel Super Nintendo World. Het ziet er allemaal prachtig uit, alsof je zo in een Mario game bent gestapt. De Mario Kart attractie was ook erg tof! Verder is de Studio Tour een must, waar je langs verschillende filmsets rijdt, die overigens ook nog steeds gebruikt worden. Ook het Harry Potter deel blijft leuk om te zien, alhoewel Orlando op dat vlak wel wint (tja, je kunt niet alles hebben…). Verder is een deel van de groep op de overige dagen nog naar Knott’s Berry Farm en Six Flags Magic Mountain geweest. Ik ben zelf ook nog mee geweest voor wat sightseeing: een gezellig avondje Santa Monica Pier en een dag in LA met o.a. Venice Beach, de Hollywood Walk of Fame en de Hollywood Hills. Ook heel bijzonder om eens in het echt te zien! En dan nog een persoonlijke highlight: ik besloot een spa-behandeling te boeken in Disney’s Grand Californian hotel. Toegegeven, het kost wel wat, maar ik ben echt in de watten gelegd. Erg leuk om die kant van Disney ook eens mee te maken.

Het blijft natuurlijk een groepsreis, maar toch is er genoeg ruimte om ook je eigen ding te kunnen doen en te laten weten waar je behoefte aan hebt. Of je nou de hele dag in de parken wilt blijven, of bijvoorbeeld juist wat eerder weg wilt om ergens anders te gaan eten (shout out naar Olive Garden). Alles gaat in goed overleg, heel fijn hoe hierover gecommuniceerd wordt. Ik heb weer een heerlijke vakantie gehad, al weet ik nog steeds niet of m’n voorkeur nou uitgaat naar Orlando of Anaheim… Je moet ze eigenlijk gewoon allebei eens ervaren!

Bedankt Marc & Amber! Tot hopelijk een volgende keer 🙂

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »