fbpx

Make a wish upon a star. Close your eyes and just believe it.

Make a wish upon a star. Close your eyes and just believe it. You have travelled from so far. Now you’re close enough to feel it. With a smile on your face and a song in your heart. This is where you’re meant to be.

‘You Are The Magic’, muziek van enchantment, het grote avondspektakel in Magic Kingdom. Wow, wat heeft dat mij geraakt. De muziek, de projecties en natuurlijk het vuurwerk. Elke keer weer tranen in mijn ogen na de show. Het hoogtepunt van mijn vakantie! 

Na mijn 1e bezoek aan Disney World in 2017 werd ik verliefd en zodra ik weer op Nederlandse bodem was kon ik nog maar aan 1 ding denken. Ik MOET terug! Na 5 jaar is dat weer gelukt. 15 september 2022 ging het vliegtuig weer richting Orlando, maar deze keer wilde ik meer. Meer parken, meer achtbanen, meer belevingen. Orlando heeft zoveel te bieden. In goed overleg met Travel Orlando hebben ze mijn droomreis waar kunnen maken. 4 weken Orlando inclusief tickets voor alle grote parken, waarvan 2 weken lang Disney World. 

Doordat ik langer dan de rest van de groep in Orlando verbleef, vloog ik niet met de rest van de groep naar Orlando toe, dit vond ik eerst een beetje spannend maar ze hebben mij fantastisch geholpen. Van vragen beantwoorden tot het online alvast inchecken. Eenmaal aangekomen in Orlando lag de rest van de groep al lekker te slapen, ik ben ook snel het bed in gedoken want de volgende ochtend stond het 1e park alweer op de planning, Magic Kingdom! 

De 1e ochtend was het voor mij nog even goed aanvoelen. Een groep mensen die ik nog niet eerder heb gezien, maar ik de komende 2 weken een enorm avontuur mee ga beleven. Toen ik Mainstreet inliep, het kasteel zag en de muziek hoorde kon ik maar aan 1 ding denken: I’m finally back home! En wat is het toch geweldig om die ervaring te kunnen delen, want iedereen die op deze reis mee is had exact hetzelfde gevoel. Halverwege de dag hebben we met een groepje besloten te park hoppen naar EPCOT om daar s avonds het avondspektakel harmonious te kijken. Een show waar ik erg naar uit keek eindelijk in het echt te zien, en poahh hij stelde niet teleur! 

De dagen erna hebben we op ons gemak, maar ook met veel enthousiasme alle parken 1 voor 1 bezocht. Elke dag was weer anders. Nieuwe dingen ontdekken, nieuwe shows kijken, en geweldige ervaringen beleven met de groep waarmee je daar bent. Zo veel top attracties, shows, ervaringen. gewoon teveel om op te noemen, 1 voor 1 hoogtepunten. Maar een paar momenten waar ik enorm naar uit keek waren: 

Cosmic rewind. Ik had hoge verwachtingen van deze nieuwe achtbaan. De bouw heb ik op de voet gevolgd en eindelijk kon ik er in en hij stelde niet teleur. Wat een geweldige combinatie van launches, muziek, draaien en storytelling zeg. Een achtbaan van wereldklasse! 

Rise of the resistance: Dé grote star wars attractie. Wow, wow, wow. Met open mond door die attractie gegaan, wat een grootsheid, wat een immersie. De beste darkride die er bestaat! 

Enchantment: Zoals ik aan het begin van dit verhaal al schreef. Mijn nummer 1 hoogtepunt van niet alleen Disney, maar heel de reis! Toen ik deze show voor de 1e keer in het echt zag, wist ik het. Ik ga deze show ELKE avond hier kijken als dat kan! Vooraan in het pubiek, recht voor het kasteel. In mijn beleving de perfecte plekken om deze show te kijken, en wat heb ik er alle 9(!) keren van genoten.

Space220: Als kok van beroep zag ik er enorm naar uit om in dit restaurant te gaan eten, een hele experience! Vanaf het moment dat je het restaurant instapt, stap je in een beleving. Dineren in de ruimte en dat was verrukkelijk. Geweldig eten en een hele gave ambiance. Een ervaring om niet meer te vergeten. 

2 weken Disney World vlogen voorbij. Elke ochtend op tijd op, soms buiten de deur ontbijten, soms zwemmen in 1 van de waterparken, of lekker vroeg de parken in. ’s Avonds terug in de villa nog even snel de zwembroek aan en een duik nemen in het zwembad bij de villa, drankje erbij en lekker verhalen delen met de rest van de groep. Wat wil je nog meer, optimaal vakantiegevoel! 

Na 2 weken was het alweer tijd om afscheid te gaan nemen van de groep. Waar voor hen de vakantie tot een einde was gekomen, bleef ik nog 2 weken langer in Orlando. In die 2 weken heb ik op eigen houtje optimaal genoten van alles wat Orlando te bieden had. 

Universal Studios:
VELOCICOASTER! Mijn hoofdreden om naar Universal te gaan. Ik hoorde overal en van iedereen dat dat 1 van de beste achtbanen ter wereld zou zijn en dat was het! WOW. Verder staan er natuurlijk nog veel meer geweldige attracties in Universal. denk aan de Harry Potter attracties, the incredible HULK achtbaan, en nog veel meer.

Busch Gardens:
Ook dit park stond om vele redenen hoog op mijn lijstje om te bezoeken. Achtbanen, achtbanen en nog meer achtbanen. Waar ik het meest naar uitkeek was Iron Gwazi. De RMC achtbaan die in 2021 daar geopend was. Ook dat was weer een baan van wereldklasse. Wat een kracht, wat een snelheid. Banen die je dicht bij huis gewoon niet tegen komt. Mijn grote verrassing van het park was Sheikra, de dive coaster. Met 61 meter hoogte de afrond in vallen om vervolgens een inversie door te gaan, heerlijk! Als achtbaan liefhebber is dit een park dat je zeker niet wilt missen tijdens je trip naar Orlando! 

Seaworld:
Ook dit park heb ik een bezoekje gebracht. er staan hier een paar geweldige achtbanen zoals Manta, Mako en Kraken. Stuk voor stuk hoge, snelle en krachtige achtbanen. Met kleine wachtrijen zijn er die dag heel wat ritjes gemaakt. Optimaal genieten! 

En zo vlogen die laatste 2 weken ook voorbij. Elke dag opstaan en jezelf afvragen: welk park zal ik vandaag eens gaan bezoeken en in welke achtbanen/attracties wil ik vandaag. Een luxe die je je bijna niet voor kan stellen. En dan komt dat moment toch weer daar, de reis terug. de mannen van Travel Orlando hebben ook hier mij weer super geholpen door mij alvast in te checken en mij instructies te geven vanuit Nederland. Nu thuis verlang ik weer terug naar die luxe.

Doesn’t matter where you are, Cause the spark is in your heart. Wherever you go, you can have it, Cause you are the magic… 

Ik wil graag iedereen van Travel Orlando van harte bedanken, deze droomreis had niet mogelijk geweest zonder jullie hulp en begeleiding. Marc, Marc met een q, Edwin, Amber, bedankt! En tot de volgende keer 😉 Want dit gaat zeker niet de laatste keer zijn geweest dat ik richting Orlando vloog! Voor iedereen die dit leest en nog twijfelt, DOEN! Het is het 200% waard. 

En de rest van de groep, bedankt voor alle onvergetelijke herinneringen. ik had geen leukere groep mensen kunnen wensen. Dit steeg ver boven al mijn verwachtingen uit! 

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »