fbpx

Hier had ik van te voren het meeste naar uitgekeken, StarWars Galaxy’s edge! 

De dag was eindelijk aangebroken, 15 oktober 2022. De reis waar mijn vriendin en ik zo ontzettend naar uit hadden gekeken kon beginnen. Alle 2 hadden we er uiteraard ontzettend veel zin in en konden we de dag ervoor amper slapen. Dan toch maar alvast wat eerder richting schiphol want we waren toch al wakker. Eenmaal aangekomen op schiphol wachten wij de rest van de groep en reisleiding op. Een deel van de groep hadden we al is gezien omdat we al een keer eerder met zijn allen kennisgemaakt hadden. 

De sfeer zat er direct lekker in en na de nodige vlieg info van Marc kon het avontuur gaan beginnen. Even over de grote plas heen waar Edwin ons al op stond te wachten omdat hij 1 dag eerder al was aangekomen. Iedereen was helemaal kapot van de lange reis en nadat we met een klein groepje de dag hadden afgesloten met een kleine versnapering zijn we op bed gegaan.

De volgende dag was het zover. Nadat ik een paar uurtjes had kunnen slapen door de jetlag konden we eindelijk dan naar Magic Kingdom. Iets waar we eigenlijk allemaal wel naar uitkeken. Nu begon eigenlijk de vakantie pas echt! We zijn direct nadat we een foto gemaakt hadden naar Splash mountain gelopen! Marc en Edwin hadden nog gewaarschuwd om een poncho aan te doen in splash maar ik was eigenwijs en zag dat het allemaal wel meeviel hoe nat mensen waren. Totdat ik voorin moest zitten iedereen bij ons had een poncho aan behalve ik en ik was drijfnat! Dus wat hadden we geleerd hiervan? Toch maar naar Marc en Edwin luisteren hahaha. Des al niet te min was ik gelukkig zo droog. We hebben in de hele 2 week gelukkig maar 1 bui gehad dus we hadden verder niet te klagen. 

Om 17:00 kregen we in onze telegram groep een polletje met wat we wilden doen. Zo kon je kiezen om bijvoorbeeld tot laat in het park te blijven of om opgehaald te worden om 18:00 om even lekker ergens te gaan eten. Meestal kozen Myrthe en ik voor dat 2de en dat had eigenlijk 2 redenen. Aangezien we 14 dagen in de parken zijn moet je je energie een beetje verdelen over de dagen. Als je elke dag tot laat in het park blijft ben je na 1 week kapot had Marc gezegd (en aangezien ik al is eerder eigenwijs was leek het mij niet verstandig dat nog is te doen) en punt 2 was dat het eigenlijk altijd super gezellig is om samen met de groep even lekker te eten. Zo groeiden we ook als groep naar elkaar toe!

Dan was daar dag 2 aangekomen, de Hollywood Studios. Voor mij en later voor Myrthe de grote dag. Hier had ik van te voren het meeste naar uitgekeken, Galaxy’s edge! 

Zodra je hier binnenloopt heb je echt het gevoel alsof je in een stad loopt die zo uit star wars komt. Elke keer als ik hier weer binnenliep kreeg ik het kippenvel op mijn armen staan. We liepen als groep even met zijn allen naar de Millenium Falcon toe omdat Marc zei dat iedereen dat echt gezien moest hebben. Dit had uiteindelijk een speciale reden. Ik had Edwin namelijk 1 maand van te voren laten weten dat ik Myrthe daar ten huwelijk wou vragen. Zo gezegd zo gedaan, na de groepsfoto die we daar met zijn alle genomen hebben ben ik daar op mijn knieën gegaan en heb ik Myrthe ten huwelijk gevraagd! Mede door Marc, Amber, Edwin en Valerie is dit een onvergetelijk moment geworden! (En gelukkig zei ze Ja!)

Nadat we terug waren in onze villa hing er zelfs nog een hanger aan onze deur met de tekst “I found my happily ever after”! Zulke kleine dingetjes maakte de reis echt compleet.

Dag 3 en 4 waren de andere 2 Disney parken aan de beurt en dag 5 Universal. Hierna werd de planning een beetje los gelaten en kon iedereen zelf bepalen waar die zin in had. Dit werd in onze telegram groep al heel snel duidelijk wat iedereen wou door het systeem met het polletje. Dit was super handig en gaf iedereen de vrijheid te doen en laten wat hij wou. Zo zijn Myrthe en ik nog is een dag met zijn 2en in SeaWorld geweest. Dit was allemaal geen probleem en wij konden daar gewoon heen gebracht en opgehaald worden. Bijna niks is te gek voor de reisleiding!

Zo was er naast alle parken ook nog andere activiteiten te doen. Zo was er nog de optie om te gaan tuben of een helikoptervlucht te gaan maken. En zijn we nog in een grote shopping mall geweest. Hebben we naast avondeten ook een paar keer buiten de deur ontbeten, zelf had ik een keer een country boy breakfast waarbij je gewoon een steak als ontbijt krijgt! Zo krijg je dus buiten alle pretparken ook nog een heel stuk van Amerika en de cultuur zelf te zien.

Naast al het entertainment in de parken is het entertainment van Edwin misschien nog wel het beste. Met zijn grappen liet hij mij toch elke keer lachen en niet te vergeten zijn verbazingwekkende goocheltruc waar menig medereizigers nog steeds niet weten hoe hij nou toch steeds die papiertjes weg tovert. Dikke duim hiervoor! 😛

Om een lang verhaal toch maar af te sluiten, wij hebben het fantastisch gehad! En een hoop nieuwe vrienden gemaakt! Wij zouden iedereen aanraden als je naar de pretparken in Orlando wilt gaan om met TravelOrlando mee te gaan! Wij zouden nog wel een keer mee willen, sterker nog we zien jullie binnenkort weer want na 1 week dat we terug waren hebben we onze volgende reis alweer geboekt! Iedereen die deze reis medemogelijk heeft gemaakt ontzettend bedankt en tot snel!

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »