fbpx

Mede dankzij mijn reisgenoten en de geweldige reisleiding heb ik herinneringen voor het leven gemaakt.

Nog steeds zit ik met mijn hoofd in Orlando, luister ik nog dagelijks de showmuziek van Fantasmic en blader ik door de foto’s van mijn PhotoPass, en dat terwijl ik al een maand terug ben van deze reis. Wees gewaarschuwd, want dat is wat er gebeurt als je een reis boekt bij Travel the Magic.

Terug naar 14 september: een vroege wekker en op naar Schiphol. Ik twijfelde al lang over een groepsreis naar Orlando en boekte uiteindelijk vrij impulsief. De eerste momenten waren dan ook best spannend. Met wat voor mensen zit ik straks twee weken lang in een villa? Wat als het niet klikt? Op de luchthaven werden we opgevangen door de reisleiding en na wat onwennige eerste momenten – komt waarschijnlijk ook door het vroege tijdstip – begon het ijs te breken en ging ons pretparkavontuur echt van start.

We waren met bijna vijftig man in totaal, maar ik deelde een villa met 14 andere reisgenoten waar ik twee weken lang een huishouden mee vormde. En dat waren we ook echt: dan weer stond iemand ’s ochtends pannenkoeken voor iedereen te bakken, of draaide iemand een handdoekenwas voor de hele villa. Dat onder toezicht (maar vooral gezelligheid) van twee reisleiders in onze villa, de ‘mama’s’ die ervoor zorgden dat we een gevulde koelkast hadden en er samen met de reisleiders uit de andere villa’s voor zorgden dat we met de busjes van en naar de parken kwamen.

Als je je net als ik zorgen maakt over de groep: het is niet nodig. Er is écht altijd iemand waarmee het klikt. Want ik heb niet alleen genoten van wat Orlando te bieden heeft, ik heb er ook van genoten dat samen te delen met mensen die net zo’n liefde voor Disney hebben. Het was super leuk om met z’n allen het park in te gaan, maar je had ook genoeg ruimte voor tijd voor jezelf. Mede dankzij mijn reisgenoten en de geweldige reisleiding heb ik herinneringen voor het leven gemaakt.

Twee weken lang kon ik onbeperkt de vier pretparken plus waterpark van Disney World in, ook had ik tickets voor Universal bijgekocht. In beide heb ik magische momenten gehad. Kippenvel bij het eerste rondje door Galaxy’s Edge en het tegenkomen van Storm Troopers. Joelend met een groepje reisgenoten de Millennium Falcon besturen. Als grote Harry Potter-fan een traantje laten bij het zien van Hogwarts Castle. Samen om één minuut voor sluitingstijd in achtbaan Slinky Dog stappen en vanuit daar het vuurwerk zien. Barbecueën met alle villa’s bij het zwembad. Keihard meezingen met Disney-muziek in de busjes die ons naar de parken brachten (ik kijk naar jou, Edwin). UNO spelen tijdens het wachten tot de show Fantasmic begon, om de dansjes van die show de rest van de vakantie samen na te doen op de raarste momenten. Vuurwerk boven het kasteel zoals je dat in Europa nog nooit hebt gezien. Zo kan ik nog uren doorgaan, ik zei toch dat het herinneringen voor het leven zijn.

Ik deed buiten de pretparken om niet veel andere activiteiten behalve een bezoekje aan de outlet, maar dat was wel mogelijk. Zo gingen reisgenoten met de helikopter mee of met de airboat. Wel zaten bij mijn tickets de waterparken van Disney en Universal en dat waren welkome rustdagen tussen al het pretparkgeweld. Vooral Volcano Bay mag je niet missen als je een beetje van glijbanen houdt. Wat je verder qua attracties ook niet mag missen: Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind, Rise of the Resistance, Mickey & Minnie’s Runaway Railway, Flight of Passage, Expedition Everest en Tron. Al doe ik andere attracties nu tekort.

Alles bij deze reis is tot in de puntjes geregeld. De grote villa met zwembad (en in ons geval ook jacuzzi, waarin heel wat avonduurtjes zijn doorgebracht), tickets naar de parken, het vervoer met busjes. Via de groepsapp stemden we waar we welke dag heen wilden (Disney, Universal of een optionele activiteit) en zo werden ook de pick-ups geregeld. Geen vraag is te gek, de reisleiders doen hun best om alles voor je te regelen en mogelijk te maken. Al kan je vakantie eigenlijk al niet meer misgaan als je in Disney World bent. Tot volgend jaar?

Linda!

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »

Orlando of Anaheim? Allebei!

In mei 2023 ben ik met Travel the Magic voor het eerst naar Orlando geweest. Het was een onwijs leuke reis, dus na terugkomst in Nederland kriebelde het snel weer om nog een keertje mee te gaan. Toen de 10-daagse

Lees verder »