fbpx

Lieke: “Die eerste ochtend begon het feest pas echt: Disney!”

In oktober 2018 vertrok ik met Travel Orlando voor 12 dagen naar Orlando. Samen met mijn broertje, zes reisgenoten en twee reisleiders vloog ik vanaf Schiphol naar het zonnige Florida. Na een lange vlucht waren we dan eindelijk geland in dé hoofdstad van pretparken. 

De rit vanaf het vliegveld naar de villa was al meteen gevuld met leuke weetjes over de omgeving en de parken, met als gevolg dat de hele auto al meteen wilde plannen begon te maken voor de aankomende weken. We konden alles roepen wat we maar wilden en de reisleiding wist meteen of het kon, waar het dan kon en wanneer we het beste konden gaan. Na gegeten te hebben in een typisch Amerikaanse diner gingen we moe maar voldaan slapen, al dromend van de volgende dag.

Die eerste ochtend begon het feest pas echt: Disney! Als groep wisten we het meteen; we willen als eerste naar Magic Kingdom, een van de vier (!!!) pretparken waar we toegang tot hadden. De geweldige begeleiding wees ons de beste attracties en vertelden alles wat ze maar wisten over de parken en meer. Die fijne begeleiding was zo prettig, zeker omdat de hele groep nog nooit in Amerika geweest was. We kregen zoveel mogelijk informatie en konden van daaruit ons eigen plan trekken. Waar we op het begin van de reis nog veel als groep deden, wisten we aan het einde van de reis zelf bijna alles en konden dus ook ons eigen plan trekken. Al was het zo’n fijne groep dat we liever het meeste samen optrokken.  

Een dag die ik goed heb onthouden was de dag dat we naar één van de twee waterparken van Disney gingen. Het was er super rustig want het was ‘maar’ 26 graden. Voor de bewoners en werknemers was dat een frisse dag. Wij hebben ons heerlijk kunnen vermaken in het bijna lege waterpark en hadden het echt niet koud. 

Nog iets dat ik goed onthouden heb: Expedition Everest. Expedition Everest is een achtbaan in het Animal Kingdom park. Mijn broertje en ik waren zo fan van deze achtbaan dat we er wel vijf keer in zijn geweest! Insiders tip: neem een haarelastiekje mee die je kan missen, onderweg in de achtbaan is er een punt waar het traditie is om je haarelastiekje te laten liggen. Superleuk om aan mee te doen!

Na twee weken rondgerend te hebben door alle parken was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. Het is een reis die ik niet snel zal vergeten en waar ik een hele hoop mooie herinneringen aan over heb gehouden.

Bedankt lieve reisleiding (Marc en Edwin, jullie zijn helden!)

Groetjes, Lieke!

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »

Orlando of Anaheim? Allebei!

In mei 2023 ben ik met Travel the Magic voor het eerst naar Orlando geweest. Het was een onwijs leuke reis, dus na terugkomst in Nederland kriebelde het snel weer om nog een keertje mee te gaan. Toen de 10-daagse

Lees verder »