fbpx

Lars: “Oprecht, wat een belevenis! Ik ben niet specifiek fan van Disney; ik ben puur een thema- en attractieparkliefhebber in het algemeen, maar Disney, wat is het daar enorm mooi! “

Waar moet ik beginnen met het schrijven van ons verhaal? Het avontuur begon voor ons al de dag voor vertrek op het moment Elleke het een goed idee vond om door haar rug te gaan. We zouden de dag voor vertrek namelijk in een hotel slapen in Amsterdam om van daaruit met de “Shuttle” (he Merel) maar Schiphol te gaan. Doordat Elleke niet meer kon bewegen door de pijn, besloten we de dag erna te vertrekken en maar vroeger op te staan – al lang blij dat we überhaupt nog konden gaan. In de tussentijd hadden we veel contact met Marc van Travel Orlando die nauw betrokken was bij het bedenken van oplossingen – dat gaf meteen een goed gevoel!

De dag erna is het zover, we vertrekken naar Schiphol. Elleke onder invloed van zware medicijnen om de pijn te onderdrukken en ik vol met zenuwen, omdat we allemaal nieuwe mensen gaan ontmoeten die we wel gesproken hebben, maar nog nooit gezien. Het blijft toch altijd spannend! Eenmaal op Schiphol aangekomen was het moment daar: op naar het verzamelpunt om iedereen te ontmoeten. Ik moet zeggen, het viel allemaal erg mee! De spanning was echt voor niets, want stuk voor stuk waren het allemaal leuke mensen, geweldig! Na het nodige papierwerk te hebben ontvangen van de reisleiding, konden we gaan inchecken. Koffers afgegeven en door naar de security. Robin vond het een goed plan om vlak bij mijn gezicht in zijn handen te gaan klappen die vol zaten met ontsmettingsmiddel, waardoor vrijwel alles in mijn gezicht vloog. Ach, de toon was hiermee gezet, het belooft een vakantie vol gekkigheid te worden. We hebben hier dan ook alleen maar om gelachen (ook nog later in de vakantie) en ik wist vanaf dat moment, dat het wel goed ging komen met die groepsreis.

De eerste dag in Amerika hadden we in de ochtend nog een vlucht en daarna eindelijk op weg naar onze villa. Een mooie villa met genoeg voorzieningen en luxe! Wij kregen een eigen kamer met groot 2-persoonsbed met ook een eigen badkamer, beter hadden we het niet kunnen wensen. 

Na een korte opfrisbeurt en onze eerste echte Amerikaanse maaltijd bij de Cracker Barrel (aanrader!), zijn we direct doorgereden naar Disney Magic Kingdom waar op dat moment ons avontuur van 2 weken lang alleen maar pretparken gaat beginnen. 

Oprecht, wat een belevenis! Ik ben niet specifiek fan van Disney; ik ben puur een thema- en attractieparkliefhebber in het algemeen, maar Disney, wat is het daar enorm mooi! Prachtige attracties die tot in de details uitgewerkt zijn. Echt, veel beter ga je ze niet zien! 

Ik kan hier nu wel gaan opschrijven wat wij van dag tot dag hebben gedaan, maar ik zal je dat besparen (daarvoor kun je beter Joost zijn blog lezen!) en dus geef ik hier een korte samenvatting van mijn persoonlijke niet te vergeten momenten:

1. Star wars Galaxy’s Edge, wow wat is dit een GEWELDIGE attractie. Alles zit erin, spanning, details, decoratie en een goed verhaal. Hier zou ik nog 4 uur voor in de rij gaan staan als het moest! (Toevoeging van Elleke: zelfs als je niks met Star Wars hebt, het Star Wars gebied in Disney Hollywood Studios is het bezoeken waard. Kippenvelmomentje hoor!)

2. Het hele Harry Potter gedeelte in Universal. Van de Hogwarts Express waar een ritje kunt maken tussen Island of Adventure en Studios tot aan Hagrid’s motorbike, allemaal top attracties. Maar het meest bijzondere is gewoonweg de locatie en decoratie. Je waant je in de Harry Potter films, zo mooi is het gemaakt!

3. Alle nieuwe achtbanen die ik op mijn lijst heb kunnen afstrepen. Favoriet van de hele reis (we hebben er 20 gedaan!): Velocicoaster!! Ik ben al groot fan van de Taron in Phantasialand en Velocicoaster is ook absoluut eentje die op mijn favorietenlijstje staat nu. Taron blijft mijn favoriet vanwege de “headchoppers” die erin zitten, maar het charmante aan Velocicoaster zijn de inverts. (Toevoeging van Elleke: Ga er vooral ook een keertje in als het al donker is buiten, dat maakt het nog gaver!)

4. Toevoeging van Elleke: Foei Lars, hoe kun je dit vergeten te noemen.. Het Avatargebied in Disney’s Animal Kingdom. Zo ontzettend mooi! Vooral in de avond als de glow in the dark effecten te zien zijn, net als in de film. Ten slotte is Flight of Passage ook echt een attractie die je niet mag overslaan; de Banshee ride is net echt!

Buiten alle attracties en parken hebben we het ook erg leuk gehad. We zijn naar verschillende diners geweest en zijn we gaan kanoën op de Crystal River tussen de krokodillen en slangen (maar we hebben er geen gezien hoor 😉) en hebben vooral heel erg veel gelachen met de groep. 

Weet je wat het is? Het is allemaal te veel om op te schrijven. We hebben het enorm naar onze zin gehad, de groepsleiders regelden alles erg goed, de groep was gezellig en er werd rekening gehouden met ons als koppel (en met Ellekes rugpijn, waarvoor nogmaals dank)! Wij gaan zeker nog eens mee!

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »

Orlando of Anaheim? Allebei!

In mei 2023 ben ik met Travel the Magic voor het eerst naar Orlando geweest. Het was een onwijs leuke reis, dus na terugkomst in Nederland kriebelde het snel weer om nog een keertje mee te gaan. Toen de 10-daagse

Lees verder »