fbpx

Joost: “Ik ging op vakantie met 15 mensen die ik nog nooit had gezien. De spanning blijkt onterecht, als snel voelt het alsof ik deze mensen al jaren ken.”

Eindelijk zijn de Amerikaanse grenzen weer open! 8 november 2021, wat had ik lang naar deze dag uitgekeken! Met een groep van 15 enthousiaste reisgenoten vertrok ik naar het zonnige Florida. Twee weken samen op pretparkvakantie. 

Vooraf was ik best een beetje gespannen. Ik ging op vakantie met 15 mensen die ik nog nooit had gezien. De spanning blijkt onterecht, als snel voelt het alsof ik deze mensen al jaren ken. Gedurende de reis ontdekken we al het moois dat Orlando te bieden heeft. We ontdekken ook al het vets dat Orlando te bieden heeft. Man, wat heb ik veel burgers, friet en kip op. Heerlijk! We bezoeken natuurlijk alle pretparken, maar hebben ook alle tijd om elkaar beter te leren kennen. In onze bus is het super gezellig. De ene grap is nog niet afgelopen of de volgende wordt al weer door de bus geschreeuwd, er wordt meegezongen met allerlei (Disney) liedjes en er wordt heel vaak naar restaurants en de Wallmart gereden. Tijd nu voor een reisverslag van alle belevenissen!

Dag 2: Magic Kingdom

We beginnen ons pretparkavontuur in Magic Kingdom. Iedereen loopt vol verwondering over Mainstreet USA en kijkt zijn ogen uit bij het kasteel. We zijn er echt! Ondanks dat het best druk is, doen we in een half dagje veel attracties. Pirates of the Caribbean en Splash Mountain zijn mijn favorieten. We sluiten de dag af met de show Disney’s Enchantment, vol vuurwerk, projecties en herkenbare Disney melodieën.

Dag 3: Hollywood Studios

De volgende dag gaat de wekker weer vroeg, vandaag is het tijd om naar Hollywood Studios te gaan. Ik word wakker met de geur van verse pannenkoeken. Beneden zijn een aantal reisgenoten voor iedereen al American Pancakes aan het bakken, super nice. Eenmaal aangekomen in de Studios beginnen we bij de Rock ’n Rollercoaster. Kirsten en ik zitten frontrow. Dat is deze keer extra spannend omdat het even duurt voordat we worden gelanceerd. Minutenlang zitten we daar, te wachten totdat we elk moment kunnen gaan. En daar gaan we! Daarna gaan we door naar Mickey & Minnie’s Runaway Railway: ‘Nothing can stop us now’. De attractie is geweldig en het deuntje horen we nog vaak tijdens de reis. Daarna stappen we de wereld van Star Wars binnen, Galaxy’s Edge. Ik ben geen Star Wars fan, maar wat is dit prachtig gemaakt. Met een team van 6 besturen we zelf de Millennium Falcon in de attractie Smugglers run. Kapitein Marc & Joost tot uw dienst! Enigszins beschadigd leveren we het ruimteschip weer af en gaan we door naar de Muppets. Daar wordt nog een telefoonnummer uitgewisseld omdat een reisgenoot sjans heeft met een Disney medewerker (eerlijk is eerlijk, dat heeft Robin goed geregeld), daarna gaan we weer door. 

Dag 4: Epcot

De volgende ochtend geen pannenkoeken, maar roerei en bacon! Vandaag staat ‘Epcot’ op de planning, pretpark nummer 3. Hier beginnen ik en een aantal reisgenoten ook met ‘pin trading’. Je weet wel, van die speldjes die je kunt verzamelen en ruilen, superleuk! Mijn persoonlijke favoriet in Epcot is Soarin’, een vliegsimulator waarin je over allerlei bijzondere plekken op de wereld vliegt. Ook Frozen: Ever After, is erg leuk, wel lang wachten. Als het avond wordt doen we met een kleiner groepje ‘The American Adventure’. Een halfuur durende show vol zelfverheerlijking over hoe geweldig Amerika wel niet is. Is het mijn ding? Nee. Is het grappig om op deze manier de Amerikaanse cultuur wat beter te leren begrijpen? Zeker! Daarna gaan we met een groep naar Test Track. Helaas is de attractie even kapot, dus besluiten we te gaan kaarten in de wachtrij! Daarna racen we in onze zelfontworpen auto (prachtig toch Marq & Elleke?) over het parcours. In de avond kijken we de show ‘Harmonious’. Een show vol fonteinen, lasers en vuurwerk. Herkenbare Disney liedjes (o.a. Moana, Lion King & Coco) worden in meerdere talen gezongen en brengen de vijver en de lucht daarboven tot leven. Echt een aanrader. 

Dag 5: Animal Kingdom

Dag 5 brengt ons in Animal Kingdom, een kruising tussen een attractiepark en een dierentuin. We stappen meerdere keren in Expedition Everest en gaan op zoek naar een echte yeti! Pandora, the world of Avatar, is echt het hoogtepunt van dit park. ‘Zwevende rotsten, watervallen, buitenaardse planten, het is er echt prachtig. In de attractie ‘Flight of Passage’ vliegen we door deze bijzondere wereld heen. Je kunt hier trouwens ook heerlijk eten. Pas op, van het toetje krijg je blauwe tanden!

Dag 6: Universal

Na 4 Disneyparken is het even tijd voor wat anders. De volgende dag gaan we namelijk naar Universal! We beginnen de ochtend in de ‘Wizarding World of Harry Potter’. We lopen het prachtige en herkenbare ‘Diagon Alley’ binnen. Boven op de Gringotts bank verwelkomt de Hongaarse Hoornstaart draak ons met een bal van vuur. In de attractie ontsnappen we net op tijd aan Voldemort. Die konden we zonder toverstok natuurlijk niet verslaan, dus dat lossen we meteen even op. Op naar Ollivanders. Eén van ons wordt uitgekozen en krijgt een echte toverstok aangemeten. Owen is als een kind zo blij. Een ander hoogtepunt in Universal is de nieuwe VelociCoaster. Wat…een…baan! Lanceringen, inversies, airtime, zero-g stalls, een hearthline roll (de echte kenners kunnen bij Lars checken of ik de juiste termen heb gebruikt). De meeste mensen zegt dit waarschijnlijk niets, maar wat een kicken coaster! Na deze dag komen we nog meerdere keren in Universal terug! Jaap overwint zelfs zijn achtbaanvrees! 

Dag 7: Kanoën bij Kings Landing & Very Merriest After Hours

Vandaag even geen pretpark, althans overdag. Florida staat natuurlijk bekend om zijn moerasgebieden (en alligators), dus het is tijd om Florida op het water te gaan verkennen, per kano. Mocht je dit ook gaan doen, open vooral even de koelbox voor wat gratis flesjes water (thanks Edwin, mooi sprongetje toch?). Wat volgt is een adembenemende tocht over een prachtige heldere rivier, dwars door de natuur. Het is niet altijd even makkelijk om tegen de stroming in vooruit te komen, maar we lachen heel wat af (Bedankt Team HiMaJo, Hitomi, Marq & Joost). Aan het einde van de tocht is er de gelegenheid om te zwemmen. Alligators zien we gelukkig niet, maar wel prachtige vissen en zelfs twee kleine schildpadden. Voldaan rijden we terug naar de villa. We maken ons klaar om weer op stap te gaan. Een dag geen pretpark terwijl je in Orlando bent? Dat kan natuurlijk niet! In de avond gaan we naar een speciaal kerstevent in Disney’s Magic Kingdom: Very Merriest After Hours. Het kost wat, maar dan heb je ook wat! Van 20:00u tot 01:00u is het pretpark geopend, maar zonder wachtrijen bij alle attracties! Er zijn extra parade’s, shows en vuurwerk en de hele avond krijg je gratis SNACKS! In een avond doen we ongeveer alle attracties, worden we misselijk van alle gratis popcorn, ijsjes, koekjes en chocolademelk en gaan we moe maar voldaan weer naar huis. Merel is me vandaag nog even kwijt en roept een mooie Raveleijn verwijzing over de parkeerplaats: ‘Joost….Joost….waar ben je…..’. Gelukkig komt ook dat snel weer goed. 

Dag 9: Vulcano Bay & Hollywood Studios

Na een aantal dagen pretparken is het tijd om wat te ontspannen in Universal’s waterpark: Volcano Bay. Met 25 graden vinden wij het lekker warm, maar de locals niet. Conclusie, we hebben het park ongeveer voor ons alleen en hoeven nergens te wachten. We doen heel veel glijbanen en zelf een aquacoaster! Robin, Jos en ik zijn stoer genoeg om de vulkaan middenin het park te betreden en van zo’n glijbaan met een valluik af te gaan. Het luik klapt onder je voeten weg. Wat volgt is een combinatie van een vrije val en waterboarding. Niet heel aangenaam, wel heel cool. In de avond brengen we nog een bezoekje aan Hollywood Studios. We stappen in de attractie Star Wars: Rise of the Resistance. Ik zal niks spoilen, maar wat een ride!

Dag 10+

Tijdens de reis bezoeken we met een kleiner gezelschap ook nog de parken Busch Gardens en SeaWorld. Beide parken staan vooral bekend om hun goede coasters, en die doen we daar ook zeker! Op dag 11 besluiten Robin, Marc & ik om een helikoptervlucht te maken over Walt Disney World. Wat een coole ervaring. Ik had nog nooit eerder in een helikopter gezeten, dus dat alleen was al bijzonder. Vanuit de lucht zien we kenmerkende attracties als Expedition Everest, Star Wars en ook de bol van Epcot. Heel cool! We bezoeken ook nog Disney Springs, het uitgaansgebied van Disney. Je kan daar goed shoppen en eten, of zoals Anouk het erg gezellig hebben met de vloer (😉). We verkennen Walt Disney World nog verder per monorail, Skyliner en boot. Veel parken bezoeken we later in de reis nog een keer, maar dan is het na 15 dagen tijd om weer terug te vliegen naar Nederland. Doei Orlando, tot gauw!

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »

Orlando of Anaheim? Allebei!

In mei 2023 ben ik met Travel the Magic voor het eerst naar Orlando geweest. Het was een onwijs leuke reis, dus na terugkomst in Nederland kriebelde het snel weer om nog een keertje mee te gaan. Toen de 10-daagse

Lees verder »