fbpx

Jan: “Van de vier parken die er zijn, is Epcot tijdens mijn reis mijn favoriet geworden. Epcot is van de vier meer een sfeerpark dan een attractiepark, en dat sprak mij aan.” 

Hoi iedereen, ik ben Jan van der Gaag en ben 28 jaar. Van 22 februari 2022 t/m 5 maart 2022 ben ik met Travel Orlando op reis geweest naar Walt Disney World. Van jongs af aan ben ik een extreem groot Disney-fan. Ik weet er ook heel veel van, voornamelijk over de animatiefilms. Als je aan mij bijvoorbeeld vraagt wie de scene van Bambi en Stamper op het ijs heeft getekend, ik kan je dat vertellen (antwoord: Frank Thomas). 

Walt Disney World was voor mij een droomreis. Hieronder zal ik vertellen hoe ik de reis heb ervaren en wat ik het leukste vond. 

Vanaf de allereerste dag vond ik de reis al magisch. Het besef hoe groot het daar is, kwam bij mij pas toen ik met Marc (een van de reisleiders) van de villa naar Magic Kingdom reed. Dat de parkeerplaats van dat park twee kilometer van het park afligt, vond ik al bijzonder. Leuk detail: het hele Walt Disney World resort is net iets groter dan de stad Utrecht. 

Daarnaast viel mij meteen op hoeveel entertainment het te bieden heeft. De Dapper Dans in Magic Kingdom, Voices of Liberty in Epcot, KiteTails in Animal Kingdom, dit zijn maar een paar voorbeelden hoeveel daar te zien is. Elke show en uitvoering is van een hoog niveau. 

And last, but not least: de attracties. Ik vond de attracties daar echt het leukst. Als je in Parijs bent geweest, zijn de meeste attracties in Magic Kingdom en sommigen in Hollywood Studios bekend. Maar de attracties die alleen in Orlando te zien zijn, vond ik ook geweldig. Sommige zijn in de Disney-geschiedenis ook echt historisch te noemen. Later in dit artikel zal ik een attractie specifiek belichten die ook mijn favoriet is geworden. 

Van de vier parken die er zijn, is Epcot tijdens mijn reis mijn favoriet geworden. Epcot is van de vier meer een sfeerpark dan een attractiepark, en dat sprak mij aan. Het is heel artistiek en qua sfeer vond ik het ook heel gezellig, omdat daar qua attracties, entertainment en horeca heel veel te doen is. Ook nam ik mee dat Epcot het allerlaatste idee was van Walt Disney voordat hij overleed op 15 december 1966. Uiteindelijk werd het park wat er nu staat iets anders dan wat hij voor ogen had, maar uiteindelijk werd het op 1 oktober 1982 wel geopend. 

Aan de voorkant van het park heb je de World Celebration, Discovery en Nature. Hier gaat het voornamelijk over wetenschap en de toekomst. Vooral Spaceship Earth is een must-see. Dit is een attractie in de bol, en was één van de eerste attracties toen het park opende. Een klassieker waar je door de geschiedenis reist, en eindigt met interactieve vragen in je karretje hoe jouw toekomst eruit ziet.

Maar het grootste gedeelte van het park, is het World Showcase. Hier zijn 11 paviljoens met elk een ander land. En elk land is in de stijl nagebouwd wat je van dat land kan verwachten. In elk paviljoen kan je in restaurants en winkels kopen wat van dat land is, zoals crêpes in Frankrijk of biologische thee in Japan. In Noorwegen heb je de absolute topper qua attracties: Frozen Ever After in Noorwegen! Dat vond ik de leukste attractie daar.

En wat ook leuk te benoemen is, is dat je in sommige landen met een character op de foto kan. Zoals Sneeuwwitje in Duitsland, Jasmine in Marokko en Mulan in China. 

In Magic Kingdom zijn er een paar attracties die je als Disney-fan niet moet overslaan. Carousel of Progress, in Tomorrowland, is de oudste attractie van heel Walt Disney World. Dit was een onderdeel van de wereldtentoonstelling in 1964 in New York. Hier reis je in een draaiend theater door verschillende scenes, en ga je van rond 1900 naar het heden. En elke stukje wordt er verteld wat voor grootse uitvindingen werden gedaan. De animatronics in de attractie waren voor 1964 revolutionair, en zie je wat voor een pionier Walt Disney in zijn tijd was. Spoiler alert: je hebt het liedje na deze belevenis de hele dag in je hoofd. 

Andere favorieten voor mij waren: The Enchanted Tiki Room, Country Bear Jamboree, The Hall of Presidents, The American Adventure, Journey Into Imagination With Figment. In Hollywood Studios is een mini-museum over Walt Disney te zien, wat ik ook geweldig vond. Daar kon ik me als amateur Disney-historicus heel lang vermaken. 

Maar ik denk dat de mooiste herinneringen voor mij niet alleen bij Disney ligt. Ik vond het met Marc en Edwin (de reisleiders) en met de hele groep ook gezellig. Ik had met iedereen snel een klik, omdat iedereen net als ik kwam voor Disney. Dat maakt de hele reis nog magischer!  Ook Marc en Edwin kunnen je vele mooie tips en verhalen vertellen. Ik denk dat ik geen mooiere reis had kunnen bedenken als ik in april 2021 Travel Orlando niet had gevonden. 

Ik weet nu al dat ik vaker mee ga reizen. Vanaf het moment dat ik op de eerste dag in Magic Kingdom mijn toegangskaartje scande en door Main Street naar het kasteel liep, heb ik in een heerlijke roze wolk geleefd. Ik vond het op de laatste dag ook heel moeilijk om afscheid te nemen. Ik heb in Walt Disney World mijn tweede thuis gevonden, en heb met Travel Orlando een geweldige reisgroep getroffen. Wie weet als je mijn verhaal leest, kom ik jou wel op een reis tegen. Ik zeg: see you soon! Op naar vele mooie reizen! 

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »

Orlando of Anaheim? Allebei!

In mei 2023 ben ik met Travel the Magic voor het eerst naar Orlando geweest. Het was een onwijs leuke reis, dus na terugkomst in Nederland kriebelde het snel weer om nog een keertje mee te gaan. Toen de 10-daagse

Lees verder »