fbpx

Florance: “Soms even stilstaan om te beseffen wat je mag meemaken”

Daar sta je dan vroeg in de ochtend voor de spiegel. Daar gaan we dan: het moment dat me echt te binnen schoot dat ik werkelijk deze reis ging meemaken.

Ik was nog nooit in Amerika geweest, niet eens buiten Europa. Ik vond het dus vooral spannend. Met name de vlucht zelf. Ik reis niet veel met het vliegtuig en het was een lange vlucht dus ik had veel zenuwen. Gelukkig ga ik inmiddels al 4 jaar mee met de reisleiding van TravelOrlando waardoor ik er het volste vertrouwen in had.

Ik kende nog niet iedereen van de groep, maar in het begin was er wel meteen een klik. Ik had er vertrouwen in dat het goed zou komen.

Toen was het toch echt tijd om te gaan. Vol spanning het vliegtuig in. Met een enthousiaste groep en meteen een hele leuke sfeer. 

Eenmaal op locatie had Marc alles perfect geregeld. De huurauto was perfect, de villa waarin we verbleven was perfect. Het kon gewoon niet beter. Nadat we de koffers hadden uitgepakt hebben we nog boodschappen gedaan in een supergrote supermarkt. De supermarkten in Amerika zijn niet te vergelijken met de supermarkten in Nederland. Alleen dit was al een uitje op zich. 

De volgende ochtend kon het Disney avontuur echt beginnen… Iedereen had er zin. Iedereen was vrolijk en blij, want dit was de reden van de reis: DisneyWorld bezoeken! In de auto onderweg naar DisneyWorld stond ik versteld van hoeveel kennis de reisleiding heeft over DisneyWorld en de omgeving.

Bij aankomst in Disney sta je niet direct bij de poort van het park. De parkeerplaats is immens groot. Vanaf de parkeerplaats namen we eerst de monorail naar het park zelf. Tijdens de rit in de monorail keek ik mijn ogen uit. Disney heeft zoveel resorts, het is echt bizar.

Eenmaal in het park ging er een droom in vervulling. Je loopt door een sprookjeswereld waar alles mogelijk lijkt. Disney is zo overweldigend mooi dat je de normale wereld even vergeet.

Onverwachts kwam een van mijn grootste dromen uit. We gingen niet alleen naar DisneyWorld, maar ook naar Universal Studios!

In Universal hebben ze de wereld van Harry Potter nagebouwd. Ik ben een super grote fan van Harry Potter dus ik was helemaal gelukkig. Universal Studios is zo anders dan Disney maar net zo gaaf. De achtbanen en attracties in Universal Studios zijn fantastisch. Mocht je een keer gaan, dan moet je in de achtbaan ‘Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure’. 

Elke dag gingen we bijna wel naar een pretpark. Ik kan gaan vertellen hoe de parken zijn maar dan ben ik nog uren bezig. Het is gewoon het allerleukste om alles zelf mee te maken. 

Wat me opviel tijdens deze reis was dat ik steeds meer mezelf werd. Ik was vrij, zei wat ik wilde, deed wat ik wilde doen en kon van mijn vrije tijd genieten. Dat was fantastisch.

Ook de groep werd steeds hechter en er ontstonden vriendschappen. Na een paar dagen voelde de groep als een familie. Er leek geen einde aan te komen, het was zo fijn. We hadden zoveel plezier. Geen stress in je hoofd en alleen maar blij en gelukkig. En soms even stilstaan om te beseffen wat je mag meemaken.

Het voelde zo gek dat het afgelopen was. Vanaf het moment dat ik afscheid heb genomen van de groep op Schiphol voelde het heel gek om weer te wennen aan het normale leven. Thuis besef je dat je niet meer met de groep bent. De groep waar je twee weken een geweldig avontuur mee hebt beleefd. Met een grote glimlach kijk ik terug.

Ik heb zo erg genoten en de tijd van mijn leven gehad. Ik wilde hier altijd al naar toe. Maar elke keer leek het onmogelijk omdat het zo ver is. Het feit dat ik daar werkelijk ben geweest voelt nu onwerkelijk.

Door deze reis heeft Disney een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Ik ben zo dankbaar dat ik deze reis kon meemaken. Ik kan iedereen deze bijzondere reis aanbevelen. Alles is super goed geregeld. Er wordt met alles rekening gehouden zodat jij de tijd van je leven hebt. Je hoeft je nergens zorgen om te maken. Je verblijft op een toplocatie en je maakt super veel toffe dingen mee. Het is werkelijk een reis om nooit meer te vergeten.

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »

Orlando of Anaheim? Allebei!

In mei 2023 ben ik met Travel the Magic voor het eerst naar Orlando geweest. Het was een onwijs leuke reis, dus na terugkomst in Nederland kriebelde het snel weer om nog een keertje mee te gaan. Toen de 10-daagse

Lees verder »