fbpx

Chezane: “Weet wel dat ik het eerst heel spannend vond, maar zodra je met iedereen begint te praten en dingen begint te verkennen breekt het los. “

The most magical place on earth, Orlando! 

Afgelopen november mocht ik samen met enorm veel leuke mensen mee naar Amerika. Vanaf klein meisje was dat al iets wat boven aan mijn bucketlist stond. De plek waar alles kan en mogelijk is. Ik vond het uiteraard enorm spannend, ik had nog nooit zo’n verre reis gemaakt en ik wist nog helemaal niet wat ik moest verwachten. Maar al snel bleek dat die stress en spanning helemaal voor niks was. Zodra we bij Schiphol aankwamen begroetten we mekaar en gingen we gezellig met elkaar op avontuur!

Ikzelf ben heel erg van de sprookjes en de romantische plekjes. En ik kan je vertellen, die vind je wel in Magic Kingdom. Zodra je binnen bent word je begroet door de warmte van Disney, je loopt in je eigen paradijsje. We hadden het geluk dat alles al volop in de kerstsfeer was versierd. Voor ons was het in begin wel even gek, je loopt in je zomeroutfit met 27 graden door het park in kerstsfeer, maar tegelijkertijd heeft het ook wel wat speciaals. Zodra je door het kasteel bent kom je in een soort prinsessenwijkje. Van bijna elk sprookje kon je daar wel een gebouw vinden. Je zit helemaal in die wereld. Ikzelf vond dat het leukste plekje om rond te lopen, maar het park heeft zoveel meer te bieden, zo heb je Tomorrowland, Adventure Land en Frontier Land, hierdoor is er voor iedereen iets leuks. 

Hollywood Studio’s was ook een park waar ik enorm naar uitkeek. Mijn tweelingzus was ook mee en dit was haar favoriet. Bij binnenkomst is het ingericht in Old Hollywood-style en je ziet het ook zo verder in het park. Je voelt je net even Marilyn Monroe. Voor mij was de eerste attractie de Mickey en Minnie’s Runaway Railway, een enorm leuke attractie waarin je in een aflevering zit van Mickey en Minnie. Wat ik ook enorm leuk vond om te zien, was dat de Muppets ook te vinden zijn in het park. Zij hadden een enorm leuke 3D- theatershow en de binnenkomst hal had ook allemaal speciale items. Eén van de personeelsleden had ons ook geheimen verteld over een paar attributen in de ruimte. Die waren namelijk werkelijk gebruikt in de films en serie. Alles was er een enorme belevenis, je loopt er rond en telkens weer kijk je je ogen uit. 

Animal Kingdom was een park waarvan ik niet zeker wist of het wel wat voor mij was. Ikzelf kreeg namelijk eerst het idee dat het een soort dierentuin is. En ik ben eigenlijk helemaal geen dierentuin fan. Maar ik moet heel eerlijk zeggen, ik was er enorm van onder de indruk. Het was heel anders dan dat ik had verwacht, het was eigenlijk net alsof je een magisch bos inliep. Er valt zoveel te zien en te beleven! Er is een stuk ingericht als de wereld van Avatar met leuke attracties. Ook kan je rondlopen door Afrika, Azië en Dinoland. Bij Dinoland had ik het geluk dat ik twee knuffels had gewonnen met een spel, kleine bonus dus ;). Het is dus alles behalve een dierentuin. Uiteraard is er wel een mogelijkheid ook dieren te zien, zo kan je mee op een hele leuke hobbelige safaritocht! Wat ikzelf heel bijzonder vond, was dat wanneer je bij Avatar liep, zo rond de avond, dan leek het net alsof de bladeren en paden licht gaven. Het gaf een heel magisch effect. Het is een enorm avontuurrijk park, met telkens weer nieuwe ontdekkingen.

Epcot, de hele wereld in één! Hier kan je op elk moment van de dag even heen. Wat wij vaak deden was bijvoorbeeld eerst een dagje naar de Florida Mall om vervolgens daarna in Epcot nog even lekker een hapje eten te halen. Wat ik er leuk aan vond was dat alle landen zo dichtbij elkaar liggen. Je liep net even een stukje door en je kwam vanuit Frankrijk ineens terecht in Mexico. Zo zei je dan ook onderling: “Ik ga even wat halen in Italië, ga jij dan naar Duitsland, dan zien we elkaar bij Marokko!”. Het had gewoon iets leuks, alles was even heel dichtbij. Elk stukje land is ook echt precies ingericht zoals het werkelijk is en er bevinden zich winkels met items van alleen dat land. Alles is daar dus speciaal. 

Ik had Universal ook in mijn pakket zitten. Ikzelf vind Harry Potter enorm leuk. Zodra het kan kijk ik graag alle films met mijn vriendinnen. Als je bij Universal rondloopt is het ook echt even alsof je in die wereld zit. Over alles is nagedacht, zo is het mogelijk om bij Ollivanders een toverstaf te halen waarmee je door het hele park kan toveren, zijn er attracties die je meenemen door de verhalen en zijn winkels helemaal ingericht zoals in de films en boeken. Harry Potter bevindt zich in twee parken en het leuke is ook nog, je kan van park naar park met de Hogwarts Express. Zo ben je even echt onderdeel van de Wizarding World of Harry Potter.

Universal heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo kun je in allerlei attracties van bijvoorbeeld Marvel en Jurassic Park, zijn er optredens en meet en greets met de Grinch en nog veel meer. Er is dus voor iedereen wel wat te beleven!

Wat ik enorm fijn vond aan deze reis is dat alles vrij is. Je kan doen wat je zelf wilt, je zit niet vast aan een programma. Zo zijn we op veel verschillende plekken geweest en hebben we Orlando optimaal kunnen verkennen. Ik ben samen met een groepje de Florida Mall afgelopen, hebben we door het moeras gekanood en zijn we diverse American diners af geweest. Je gaat als groep weg, maar je zit niet aan elkaar vast. Alles is mogelijk! Je kon lekker doen waar je zelf zin in had.

 Je bent omringt met enorm leuke, lieve en gezellige mensen. Ik weet wel dat ik het eerst heel spannend vond, maar zodra je met iedereen begint te praten en dingen begint te verkennen breekt het los. Je zit met z’n allen in een villa en het is voor die weken dan ook echt even je thuis. Zo haalden we grapjes met elkaar uit, zo gooiden we elkaar (op een leuke manier) in het zwembad en kon iedereen met elkaar overweg. Hierdoor werd het avontuur nog magischer. Ik ben enorm blij dat ik mee ben geweest met deze reis en zou het ook zeker aanraden! To be continued!

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »