fbpx

“Het gezellig samen zijn met de groep en de reisleiders is wat de vakantie fantastisch en uniek maakt”

27 december stond ik opnieuw met mijn koffer klaar op Schiphol voor mijn tweede reis met Travel Orlando. Ik geef ook al meteen mee dat mijn tweede reis vlak volgde op mijn eerste reis, want ik heb bij thuiskomst van mijn eerste reis (november) meteen geboekt voor de volgende vertrekdatum naar Orlando (december). De reden hiervoor is niet omdat ik gek ben, nou ja toch niet helemaal, maar omdat ik heel graag Oud & Nieuw en mijn verjaardag wou beleven in Disney World. Ik was zo verliefd geworden op Disney World tijdens mijn eerste reis dat ik meteen wist dat ik beide feestjes ooit moest beleven in WDW.  

Terug naar dag één van mijn tweede reis. Met iets minder spanning dan de vorige keer stond ik in de vertrekhal, want je weet al hoe de reis gaat verlopen. Toch blijft het een beetje een eng gevoel om voor de eerste keer een nieuwe groep mensen te ontmoeten. De eerste vijf minuten zijn altijd een beetje akward, maar na die vijf minuten valt al de onzekerheid weer weg. Je voelt aan de sfeer, ook al is het vijf uur in de ochtend, dat iedereen net zoals jij super veel zin heeft in een onvergetelijke reis. En je merkt meteen dat iedereen meegaat voor dezelfde redenen: Disney, pretparken en om de “American vibe” te beleven. 

Mijn vakantie startte al helemaal goed, want ik mocht heel onverwacht samen met nog enkele andere gelukkige van de groep in Premium Economy vliegen. Een hele leuke meevaller en een ervaring dat ik niet snel nog een keertje zal beleven, maar ik heb er zeker van genoten. Eens aangekomen op de luchthaven van Orlando is het tijd om de bagage op te halen en een hapje te eten bij de foodcourt. En weet je wat ik altijd zo leuk vind? Als je van de luchthavenmetro stapt en het hoekje om loopt zie je het eerste Disney winkeltje van je reis. Dat zien is mijn klein geluksmomentje waarbij ik besef “Yes, I’m here”. 

Na het eten stappen we de busjes in om naar de villa te vertrekken. Eenmaal aangekomen in de villa krijg je een kamer toegewezen en weet je met wie je op de kamer slaapt. Boek je samen met je partner, broer, zus, vriend, vriendin, mama of papa, lig je samen op de kamer. Boek je alleen krijg je een kamergenootje. Een kamer alleen kan ook, maar dat bespreek je best op voorhand met Edwin of Marc. Een kleine tip, ga niet meteen in je bed liggen als je villa binnenkomt. Het is beter dat je zo lang mogelijk wakker blijft om de jetlag tegen te gaan. Ik maak steeds mijn koffer nog leeg, ik neem een warme douche, doe nog een drankje beneden met de groep en ga dan pas slapen. 

De eerste reisdag vind ik de meest magische dag van de hele reis want dan staat Magic Kingdom op de planning. Samen de boot nemen naar de ingang van het park blijft een speciaal moment. Je ziet het kasteel dichter bijkomen en je voelt bij iedereen de spanning opbouwen. Waar iedereen zo lang naar uitgekeken heeft wordt werkelijkheid. En geloof me, of je nu het kasteel voor de eerste, tweede, tiende of vijftigste keer ziet, het blijft toch wel magisch. Nog snel een groepsfoto voor de ingang of aan het kasteel en dan is iedereen vrij om te gaan ontdekken wat hij of zij wil. Ik geef toe dat die eerste dag best overweldigend kan zijn door alle indrukken die je krijgt, niet goed weten waar je heen moet, en met wie je kan rondlopen. Onthoudt vooral dat er geen haast achter zit en dat je moet genieten. “HET IS GEEN SPRINT, MAAR EEN MARATHON”. Wijze woorden van Marc en Edwin die je de eerste dagen niet gelooft, maar na dag vier snap je perfect wat ze bedoelen. 

De eerste vier dagen van de reis ontdek je de vier Disney parken. Mijn must-do’s zijn Flight of Passage in Animal Kingdom, Rise of the Resitance in Hollywood Studios en Guardians of the Galaxy in Epcot.  Drie attracties waar ik intens geluk bij beleef. Ik kan het gevoel dat ik ervaar niet eens beschrijven, je moet het gewoon zelf ondervinden. Als mensen vragen wat mijn favoriete park is kan ik niet meteen antwoorden, want elk park heeft een eigen unieke vibe waar ik van hou. 

Om de echte Disney magie te voelen moet je uiteraard in Magic Kingdom zijn. Wist je dat Magic Kingdom het eerste Disney park is met een Space Mountain? Ik hou echt van deze attractie, elke keer gier ik van het lachen en heb ik bij het buitenwandelen nog steeds de slappe lach. Wat ik zo bijzonder vind aan Magic Kingdom is dat je Walt Disney zijn visie van een themapark echt nog kan beleven door de attracties waar hij aan bijgedragen heeft, ook al heeft Walt Disney de opening van het park nooit mogen meemaken. Attracties zoals The Railroad, Enchanted Tiki Room, Carroussel of Progress, Country Bear Jamboree zijn voor de meerderheid van de mensen opvulling van de dag, maar zijn voor mij echt een must do. You either love it or hate it, but I LOVE IT! Ik ben ook heel blij dat ik nog een laatste keer Splash Mountain heb kunnen doen voor de attractie omgetoverd wordt tot Tiana’s Bayou Adventure. 

Animal kingdom vind ik een aangenaam park om even tot rust te komen. Het park valt het best te omschrijven als een mix tussen een pretpark en een dierentuin. De grote boom in het park is het centrale punt en vandaar uit kan je naar Afrika, Azië, Pandora en Dinoland lopen. Mijn tips voor dit park om te doen naast de legendarische flight of passage zijn attracties zoals Dinosaur en Expedition Everest en om een rondje te lopen door Pandora als het begint te schemeren. 

Hollywoord studios heeft leuke thrill rides zoals Tower of Terror en Rock ‘n’ Roller Coaster, maar ook leuke shows zoals Beauty & The Beast en Fantasmic. Fantasmic is echt mijn favoriet van alle Disneyshows die ik ooit gezien heb. Maar wat Hollywood Studios speciaal maakt voor mij is Galaxy’s Edge. Er gewoon rondlopen en rondkijken vind ik al een attractie op zich. Als mensen mij kwijt zouden zijn in het park kunnen ze mij waarschijnlijk daar terugvinden met Blue Milk en een Ronto Wrap in mijn hand tussen de stormtroopers en Kylo Ren.

Epcot is een reis rond de wereld waar je heel lekkere dingen kan eten en drinken. Ik zou echt alles aanraden, maar van de hotdog in Amerika zou ik afblijven. Menno, een jongen waar ik vaak mee door het park liep, had de geweldige gave om telkens de slechtste dingen uit te kiezen om te eten. Maar we hebben wel goed gelachen samen. In Epcot kan ik een hele dag rondlopen zonder me te vervelen. Tip als je van Disney Characters houdt: Tijdens de middaguren kan je met bijna alle Disney prinsessen op de foto en ergens in het park staat ook Mickey op een “geheime” plek waar je maximum 15 minuten moet wachten. 

Na dag vier is het tijd voor Universal. Tijdens mijn tweede reis had ik geen ticket voor Universal gekocht omdat ik me meer wou focussen op Disney, maar eigenlijk is het zonde om Universal te skippen. Er is zoveel te zien en te ontdekken en de Harry Potter Wereld is zo goed nagemaakt dat je echt gelooft dat je een Hogwarts leerling bent. Ik ben een hele grote Harry Potter fan en het overtrof al mijn verwachtingen. Mijn favoriete attracties in Universal zijn Hagrid’s Motorbike Adventure en Rip Ride Rockit. 

Wat ik zo leuk vond aan deze reis was Oud & Nieuw vieren in Disney World. 30 december hebben we in Magic Kingdom al de testshow gezien met alles er op én er aan: DJ’s, feestjes, aftellen én vuurwerk. Nooit gedacht dat ik zou dansen en feesten voor het kasteel op stevige beats. Maar het beste feestje is ongetwijfeld in Epcot op 31 december. Feesten in China, Italië, Japan en Engeland op één avondje? Het kan in Epcot. Ik hoop oprecht dat ik dit nog een keertje mag meemaken, want het is EPIC! 

Ik geloof oprecht dat elke reis naar Disney World en de andere pretparken in Orlando een geweldige reis is, met wie je ook gaat en op welke manier je ook boekt. Maar ik ga niet meer naar Orlando zonder Travel Orlando. Het is gemakkelijk reizen, want je hoeft je over niets zorgen te maken. Alles wordt voor jou geregeld zoals het vervoer ter plekke, goedgevulde koelkasten in de villa, snacks en drank om mee te nemen naar de parken, … . Maar de momenten waar ik het meeste van geniet zijn de etentjes buiten de deur, de hilarische autoritten, uitstapjes naar de Walmart en de outlets, de drankjes aan het zwembad, de mopjes van Edwin en Marc. Kortom het gezellig samen zijn met de groep en de reisleiders is wat de vakantie fantastisch en uniek maakt. Edwin, Marc en Amber, heel erg bedankt voor de fijne momenten in december! 

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »

Orlando of Anaheim? Allebei!

In mei 2023 ben ik met Travel the Magic voor het eerst naar Orlando geweest. Het was een onwijs leuke reis, dus na terugkomst in Nederland kriebelde het snel weer om nog een keertje mee te gaan. Toen de 10-daagse

Lees verder »