fbpx

Amber: ‘Ik waan me in een geromantiseerde straat uit het Amerika van begin vorige eeuw’

Walt Disney World betitelen als ‘een pretpark’ is een understatement. Het omvat maar liefst vier enorme themaparken. Nu is mijn advies de tijd te nemen voor al het moois deze parken te bieden hebben en echt op een ontdekkingstocht te gaan.

Toch wil ik jullie in deze blog graag meenemen in mijn ervaring met de Disney Four Parks Challenge. Het doel van deze challenge? Je deelt je tijd zo in dat je genoeg tijd hebt om op één dag alle vier de parken te bezoeken en op elke plaats een paar attracties te rijden. Een flinke uitdaging dus. Gaandeweg deel ik met jullie hoe mijn liefde voor DisneyWorld vorm kreeg. Te beginnen met Magic Kingdom. Alleen al om er te komen is een belevenis; je kunt er niet zomaar naartoe rijden. 

Nadat we de huurauto’s hebben weggezet nemen we de tram naar het Ticket and Transportation Center. De chauffeur vertelt grappige anekdotes over de parken en Disneyfiguren. Daar aangekomen kunnen we door middel van een ferry of een monorail de ingang van Magic Kingdom bereiken. We kiezen voor de monorail. Tijdens de rit kijk ik mijn ogen uit naar alle Disney Resorts waar we langs en zelfs doorheen rijden.

De eerste voetstappen die ik zette in Magic Kingdom laten me even teruggaan naar mijn kindertijd: alles om mij heen is weer groot. Ik waan me in een geromantiseerde straat uit het Amerika van begin vorige eeuw vol prachtige gevels gevuld met winkels en restaurants. Als ik door Main Street, U.S.A. ben gewandeld, stop ik vlak voor Cinderella Castle. Het is indrukwekkend. Zeker voor iemand die nog niet eens in Disneyland Parijs is geweest. Volgens de reisleiding bevind ik me op ‘The Hub’: een knooppunt van wegen die ons naar Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland en Tomorrowland brengt.

Ieder deel van het park heeft zijn eigen thematisering met daar bijbehorende attracties. DisneyWorld heeft aan werkelijk alles gedacht om deze beleving zo compleet mogelijk te maken. En met alles bedoel ik ook echt alles. Als je even twijfelt waar je je bevindt, kun je zelfs aan de stijl van de prullenbakken herkennen in welk deel van het park je bent. Dit park heeft alles wat mijn hart begeert: van familieattracties tot achtbanen en alles daar tussenin.

Tijdens de challenge breng ik een bezoek aan de drie mountains; Big Thunder Mountain Railroad, Splash Mountain en Space Mountain. Pirates of the Carribean en je tegenstander verslaan in Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin mochten ook zeker niet ontbreken. Door middel van slim op elkaar geplande Fastpasses halen we het om veel attracties te bezoeken.

Hierna maken we vaart en nemen we de bus naar Animal Kingdom. DisneyWorld heeft een gestroomlijnd openbaar vervoer waar je gratis gebruik van mag maken om van park naar park te gaan.

Animal Kingdom beleefde ik als een dierentuin-in-Disney-stijl en attractiepark in één. Vanwege de nagebootste Afrikaanse en Aziatische landschappen en architectuur, die je zelfs terugvindt in poot- en bladafdrukken in de grond, de imposante Three of Life in het hart van het park en de algehele gezellige sfeer lijkt de omgeving adembenemend echt.

De zes themagebieden nemen je op hun eigen unieke manier mee in een ander stukje van de wereld. Zo dansten we een Afrikaanse dans op straat mee met de castmembers en keek ik mijn ogen uit toen ik voor het eerst Expedition Everest zag. Het meest adembenemende themaland – zeker als het donker is – is Pandora, The World of Avatar. Omringd door zwevende bergen, lichtgevende regenwouden, buitenaardse landschappen en metershoge watervallen word ik de film Avatar ingezogen.

We hebben de smaak inmiddels te pakken en nemen de bus door naar Hollywood Studios, een park dat je mee terug neemt in de tijd van het oude Hollywood.

Over de boulevard lopen we naar twee van de populairste attracties van het park en maken we een vrije val in de Twilight Zone Tower of Terror en gaan over de kop in de Rock ’n Rollercoaster.

In Toy Story Land voelt het alsof ik zo groot ben als een Barbiepop en in een speelgoedkist terecht gekomen ben: ik ben omringd door metershoog kleurrijk speelgoed: een hele leuke ervaring.

Dan lopen we Galaxy’s Edge binnen en ben ik voor mijn gevoel niet meer in Florida, zelfs niet meer op onze eigen aardbol. Ik ben out of this world en in Black Spire Outpost beland, een dorpje op de planeet Batuu. Alles, maar dan ook alles ademt Star Wars.

Tot slot zetten we de challenge voort met een vervoersmiddel waar ik al de hele dag naar uitkijk: de Disney Skyliner. Deze gondola’s brengen ons naar onze laatste stop Epcot, een park dat bestaat uit Future World, wat je meeneemt in de wereld van ontdekkingen, wetenschap en de technologie van de toekomst onderverdeeld in verschillende paviljoens met ieder hun eigen geweldige attracties.

Toch ben ik het liefst in het achterste gedeelte van het park te vinden: World Showcase. Daar maak ik terwijl het begint te schemeren te voet een kleine wereldreis. We delen Fish and Chips in Engeland, Shoarma Chicken and Lamb Platter in Marokko, sushi in Japan, Funnel cake in Amerika, een ijsje in Italië, loempia’s in China en sluiten af met Loaded Nacho’s in Mexico. Kortom, we were ‘Eating Around The World’ terwijl we genoten van de cultuur en sfeer van elf verschillende landen op één avond.

De dag sluiten we af met IllumiNations: Reflections of Earth op de World Showcase Lagoon, een geweldige show met muziek, lasers en vuurwerk.

In mijn achterhoofd onthoud ik dat ik nog dagen de tijd heb om nog een keer terug te gaan naar mijn favoriete attracties. Of juist de attracties die we deze dag niet gered hebben toch te zien. Dat geeft de rust om juist ook deze challenge in te plannen. Ik kan niet wachten tot ik deze parken helemaal heb uitgeplozen en op mijn duimpje ken.

De reis van m’n leven!

14 september 2023 was het eindelijk zover. Na hier dik een jaar naar uit te hebben gekeken mochten we dan eindelijk op reis naar Orlando met de heren en dames van TravelTheMagic. Door persoonlijke omstandigheden wist ik dat dit de

Lees verder »

Orlando of Anaheim? Allebei!

In mei 2023 ben ik met Travel the Magic voor het eerst naar Orlando geweest. Het was een onwijs leuke reis, dus na terugkomst in Nederland kriebelde het snel weer om nog een keertje mee te gaan. Toen de 10-daagse

Lees verder »