fbpx

Op een steenworp afstand van het centrum van Tokyo, in de naburige gemeente Urayasu, opende op 15 april 1983 een wereld van betovering haar deuren: Tokyo Disneyland, het allereerste Disney-park buiten de Verenigde Staten. Maar wat dit park echt bijzonder maakt, is niet alleen zijn status als een icoon van vermaak, maar ook het feit dat het wordt beheerd door de Oriental Land Company, een entiteit die land ontwikkelde in de baai van Tokyo en nu dit magische koninkrijk runt in nauwe samenwerking met Disney zelf.

Tokyo Disneyland omvat zeven prachtig ontworpen themalanden, waaronder het iconische Main Street, U.S.A., dat in Japan bekend staat als World Bazaar, en Frontierland, dat hier liefkozend Westernland wordt genoemd. Opvallend zijn de uitgestrekte pleinen en brede paden die zijn aangelegd om de menigte te kunnen herbergen, een welkome afwisseling van het dichtbebouwde Tokyo.

Fantasyland vormt het hart van Tokyo Disneyland, met tijdloze attracties als It’s a Small World en de betoverende reizen door de werelden van Sneeuwwitje, Pinokkio en Peter Pan. En met de nieuwe toevoeging van Enchanted Tales of Beauty and the Beast is Fantasyland erg aantrekkelijk. Uniek voor Tokyo Disneyland is de aanwezigheid van The Haunted Mansion in dit sprookjesachtige gebied, wat een extra dosis spanning toevoegt aan de magie.

Ook heeft dit park Mickey’s Toontown, hier vind je alle huizen van je klassieke disney-vrienden zoals Mickey, Minnie, Goofy en Donald en vindt je Roger Rabbits Car Toon Spin en Gadget’s Go Coaster. 

In Critter Country vind je als enige park in de wereld nog Splash Mountain, een attractie gebaseerd op de film Songs of the South.

Ga op avontuur in Adventure land, hier vindt je  onder andere de klassieker Pirates of the Caribbean, maar ook Jungle Cruise en een andere versie van de Enchanted Tiki Room, namelijk met het vriendelijke blauwe monster Stitch. 

Terwijl Tomorrowland, hoewel misschien niet zo sfeervol als de andere gebieden, een scala aan spannende attracties herbergt, waaronder de duizelingwekkende Space Mountain en de interactieve rit van Star Tours: The Adventures Continue.

Tokyo Disneyland is niet alleen een plek van betovering en avontuur, maar ook een viering van de unieke cultuur van Japan, waar bezoekers van alle leeftijden samenkomen om herinneringen te maken die een leven lang meegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *