fbpx

Mickey’s Not So Scary Halloween Party

Welcome foolish mortals… bij Mickey’s Not So Scary Halloween Party. Een vakantie naar Walt Disney World in het najaar is niet compleet zonder een bezoek aan dit halloweenfeest. Geen enge spookhuizen hier, maar wel trick-or-treaten, spookachtig entertainment en een speciale vuurwerkshow. We nemen je mee naar zo’n avond tijdens een van onze reizen in september.

Korte wachttijden
Met een speciaal party-ticket op zak mag je om 16.00 uur door de poorten van Magic Kingdom naar binnen. Hoewel Main Street al vol Mickey-pompoenen hangt, barst het feest pas later los. Tot die tijd is het de perfecte gelegenheid om attracties te doen met extra korte wachttijden. Dat blijft de hele avond zo, zeker als de dagjesbezoekers om 18.00 uur het park moeten verlaten. Op deze avond slaan we een bezoek aan Haunted Mansion dus zeker niet over. Maar geen ‘happy haunts’ mee terug naar de villa nemen alsjeblieft!

Trick-or-treat!
Wel welkom in de villa: snoep. Halloween in Amerika is natuurlijk niet compleet zonder trick-or-treat, dus halen we ons polsbandje en speciale tasje op dat we de hele avond kunnen laten vullen met scheppen snoep. Door het hele park staan speciale stations met tonnen vol M&M’s, Skittles, Milky Ways en nog veel meer, die uitgedeeld worden vanaf het begin van het feest om 19.00 uur. Het wordt een leuke uitdaging om met een zo vol mogelijk tasje snoep naar huis te gaan. De cast members delen lekker veel uit en we voelen onze tasjes steeds zwaarder worden – kun je iets aan doen natuurlijk door meteen te snacken, maar we houden ook wat ruimte over voor de speciale halloweensnacks die er te koop zijn deze avond.

Halloween Parade
Korte wachttijden en bergen zoetigheid, het zou ons zo de hele avond bezig kunnen houden, maar het zou zonde zijn om niks van het entertainment mee te pakken. De Hocus Pocus Villain Spelltacular bijvoorbeeld, een show voor het kasteel met de heksenzussen uit Hocus Pocus. Of de geweldige vuurwerkshow, natuurlijk met speciale Halloween-soundtrack en bijpassende projecties op het kasteel. Maar wat je echt niet mag missen is de parade, die zelfs twee keer op het programma staat. Eerst zien we de Headless Horseman voorbij rijden, de slechterik zonder hoofd, daarna volgt een feestje aan paradewagens vol slechteriken én geliefde Disneyfiguren in hun halloweenoutfits. Wees wel gewaarschuwd: de rest van je reis loop je net als wij het liedje ‘boo to you’ te neuriën.

Heel veel foto’s
De feestavond duurt tot twaalf uur ’s nachts en dat maakt het ook nog eens perfect om het park extra lang te ontdekken in het donker. Daarbij vinden we ook wat speciale fotoplekjes. Wat dacht je van een spooky plaatje voor Haunted Mansion, met lantaarn in je hand? We spotten ook een hoop Disneykarakters die speciaal voor deze avond verkleed poseren. Met een telefoon vol foto’s, een tas vol snoep en de halloweenmuziek nog in ons hoofd komen we ’s nachts weer terug in de villa. Tijd om de buit te bekijken. En na te genieten. Want het is inderdaad niet zo heel scary, maar vooral ontzettend leuk. Is het alweer Halloween?

Mickey’s Not So Scary Halloween Party

Welcome foolish mortals… bij Mickey’s Not So Scary Halloween Party. Een vakantie naar Walt Disney World in het najaar is niet compleet zonder een bezoek aan dit halloweenfeest. Geen enge spookhuizen hier, maar wel trick-or-treaten, spookachtig entertainment en een speciale

Lees verder »

In vogelvlucht over de parken

Ik heb ze al wel honderd keer zien vliegen, maar nog niet eerder was ik op het idee gekomen het zelf te gaan doen… Een vlucht in een helicopter.  Onderweg naar een pretpark komt de vraag vanaf de achterbank: ‘Zouden

Lees verder »