fbpx

Stap binnen in de rijke geschiedenis van Amerika’s allereerste themapark: Knott’s Berry Farm. Al in 1934 begon het verhaal, toen Cordelia Knott begon met het verkopen van gefrituurde kip in een bescheiden wegrestaurantje in Buena Park, Californië. Haar echtgenoot, Walter, had al eerder een trouwe klantenkring opgebouwd met zijn heerlijke bessen jams. De populariteit van het restaurant groeide gestaag, met wachtrijen die soms urenlang waren. Om de gasten een aangename ervaring te bieden, besloten Cordelia en Walter in de vroege jaren veertig een wildwest stadje naast het restaurant te bouwen.

Dit stadje, gebouwd met oude gebouwen uit plaatsen zoals Calico en Prescott, Arizona, vormde de kiem van Knott’s Berry Farm. Het park wordt trots beschouwd als ‘America’s 1st Theme Park’, en terecht. Het begon met een originele stoomtrein op smalspoor, een goudzoekers gebied en een spannende treinrit door een nagebouwde goudmijn. Nu, decennia later, herbergt het park meer dan veertig attracties, waaronder negen opwindende achtbanen.

Een hoogtepunt van het park is het historische Ghost Town, waar de sfeer van het oude westen nog altijd voelbaar is. Authentieke gebouwen uit de jaren vijftig en zestig sieren het landschap, terwijl de nostalgische stoomtrein nog steeds door de straten rolt en bezoekers kunnen genieten van een ritje in een postkoets. De klassieke Calico Mine Ride neemt avonturiers mee op een reis door een levensechte goudmijn, compleet met watervallen, geisers en ondergrondse meren.

Maar Knott’s Berry Farm is niet alleen maar geschiedenis. Moderne sensaties zoals de indrukwekkende GhostRider, een gigantische houten achtbaan, en de adembenemende Silver Bullet, de grootste achtbaan aan de westkust van Amerika, trekken avonturiers van over de hele wereld aan.

Het park biedt ook een scala aan themagebieden, van Fiesta Village met zijn Mexicaanse flair tot The Boardwalk met zijn opwindende attracties zoals Xcelerator en Hangtime. Voor de kleintjes is er Camp Snoopy, een betoverende wereld geïnspireerd op de stripfiguren van Peanuts.

Knott’s Berry Farm is meer dan alleen een pretpark; het is een bestemming op zich. Met evenementen zoals Halloween Haunt en Knott’s Merry Farm, en het beroemde Boysenberry Festival in april, biedt het park het hele jaar door plezier voor het hele gezin. Dus waar wacht je nog op? Kom en beleef de magie van Knott’s Berry Farm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *