fbpx

Waarom twee weken Disney niet te lang is.

Het is één van de meest gestelde vragen die ik krijg wanneer ik mensen vertel over mijn obsessie met Disney. Twéé weken Disney? Wat doe je dan nog meer?

Ik snap het ergens wel. Wij Nederlanders gaan één dag of bij uitzondering twee dagen naar de Efteling. Of we rijden voor één of twee dagen naar Disneyland Parijs. Twee weken Disney? Dat lijkt wel heel erg lang.

Twee weken, veertien dagen, een bezoek brengen aan vier of vijf pretparken, dat is lang. 

Er is echter een groot verschil met de Nederlandse pretparkcultuur en de reizen die wij maken. Een dagje pretpark? Dat is een uitje! In één dag veel zien en doen. Alle indrukken opnemen en ‘s avonds voldaan in bed ploffen. Heel erg leuk! 

Maar ik ga op vakantie. Ik kom bij van mijn drukke leven. DisneyWorld is thuiskomen en dat zegt meteen wat het grote verschil is met een dagje pretpark. Ik wandel, geniet, neem de omgeving in me op. Ik loop een half park door om alleen even bij mijn favoriete etenstentje een snack te halen. Ik heb geen haast. 

Het belangrijkste is de mindset. Als je dit leest en Disney liefhebber bent, dan herken je het vast wel. Je gaat naar Disneyland Parijs, staat vroeg op en zorgt dat je bij opening of in ieder geval vroeg bij de poort bent. Je haalt alles uit die ene dag en kan tijdens het vuurwerk van vermoeidheid bijna niet meer op je benen staan.

Onze mindset? Twee weken lang je onderdompelen in de meest warme, gezellige sfeer die je je kunt bedenken. Ze noemen DisneyWorld namelijk niet voor niets liefkozend ‘the happiest place on earth’. 

Elke groep die we meenemen zie je gedurende de vakantie aan dit concept wennen. Ze lopen hard van stapel en willen alles zien. Pas wanneer ze voor een tweede keer terugkomen in een park zie je ze stilstaan en de omgeving echt in zich opnemen. Genieten van al het moois, de muziek en de geuren. Dat is hoe ik door Disney loop.

Ik ken elke attractie en elke show. Ik heb eigenlijk alles gedaan door de jaren heen en weet precies wat ik leuk vind. Ik wil gewoon lekker rondwandelen en genieten. Heeft een attractie een lange wachttijd? Dan ga ik gewoon later in de week nog eens terug. Heb ik geen reservering kunnen krijgen voor een attractie? Dan kom ik later weer terug. Niets moet, alles mag.

De reizigers die vaker met ons meegaan zie je ontwikkelen. Ze weten zich aan te passen aan het leven in Florida. Vandaag naar Magic Kingdom? Laten we ’s ochtends eerst gezellig gaan ontbijten bij die ene leuke diner. Een dagje shoppen? Misschien leuk om in de avond alleen even naar Epcot te gaan om wat te eten of een vuurwerkshow te kijken. 

Dat moet voor de Nederlandse pretparkbezoekers eigenlijk heel gek zijn, naar een pretpark gaan met als doel alleen even je favoriete maaltijd te halen of alleen een show te kijken. Ter plekke kijken we natuurlijk altijd even in de app welke attracties er rustig zijn en pakken we die mee, maar het is de mindset waar het om gaat.

Nu wil ik niet de indruk wekken dat we niets doen. Sterker nog, dan zou ik liegen. Er zijn zat drukke lange dagen in de parken. Er zijn dagen die we beginnen in het ene park, de middag doorbrengen in de villa en de avond doorbrengen in een ander pretpark. De reden dat we dit doen is maar goed: omdat we er zin in hebben, niet omdat het in één dag moet.  

Twee weken Disney te lang? Tot nu toe is er niemand die dat zo heeft ervaren tijdens onze reizen. 

Mickey’s Not So Scary Halloween Party

Welcome foolish mortals… bij Mickey’s Not So Scary Halloween Party. Een vakantie naar Walt Disney World in het najaar is niet compleet zonder een bezoek aan dit halloweenfeest. Geen enge spookhuizen hier, maar wel trick-or-treaten, spookachtig entertainment en een speciale

Lees verder »

In vogelvlucht over de parken

Ik heb ze al wel honderd keer zien vliegen, maar nog niet eerder was ik op het idee gekomen het zelf te gaan doen… Een vlucht in een helicopter.  Onderweg naar een pretpark komt de vraag vanaf de achterbank: ‘Zouden

Lees verder »